NE IZLAZI IZ MODE

Ova chic frizura skida godine u trenu i odlična je ideja i za zrelije dame

14.05.2024 u 06:16

Bionic
Reading

Ako uoči nadolazećih ljetnih mjeseci maštate o novoj frizuri koja bi vam olakšala brigu o kosi, postoji sjajno rješenje

Proljetno-ljetni mjeseci uvijek su u znaku lepršavijih kraćih frizura, ali osim što se mnogi nerado odriču duljine, tu je strah od napornijeg režima stiliziranja, kao i muka oko 'maskiranja' izrasta i češćeg bojanja, što je pitanje koje najviše muči zrelije dame.

Da, fashionistice obožavaju bob u svim varijantama, poput francuskog, slojevitog, talijanskog, asimetričnog, grungy, sa šiškama... No istina je i da, kad rastu temperature, žudimo za podignutom kosom.

Sudeći po svemu, dominacija boba nastavlja se i ovoga ljeta u svim njegovim inačicama, a ako i vi priželjkujete osvježenje imidža, no bojite se da bi kraće varijante boba bile zahtjevnije za održavanje, ne brinite se - imamo genijalno rješenje.

Jennifer Garner Izvor: Profimedia / Autor: MICHAEL TRAN / AFP / PROFIMEDIA

Duljina negdje do ispod (ili iznad) ključne kosti, poput omiljenog long boba, tzv. clavicut, pokazala se rezom koji se opire trendovima, a osobito je laskav za 60 plus dame. Osim toga, ova elegantna frizura srednje dužine pomlađuje, stavlja lice u prvi plan i bez sumnje će biti najveći trend ovoga ljeta.

Upravo takvu frizuru nosi Jennifer Garner, glumica koja je svoju dugu kosu skratila na moderni lob s blagim uvojcima, što joj fantastično pristaje.

  • +6
I Margot Robbie odlično pristaje lob varijanta Izvor: Profimedia / Autor: ETIENNE LAURENT / AFP / Profimedia

Stilisti kose slažu se da uspješno spaja najbolje od oba svijeta: jednostavnost održavanja boba, ali i neke prednosti duge kose, jer na ljetnim vrućinama samo je podignite u ležernu punđu ili cool rep.

To je vrlo svestran stil koji može biti ošišan ravno, slojevito ili u vrlo mekim slojevima, a možemo ga stilizirati ravno kako bismo naglasili rez, valovito ili čak kovrčavo. Zbog svoje svestranosti može se prilagoditi svim tipovima lica i kose, ali i dobi. Ima i dodatnu prednost, a to je da ne zahtijeva česte posjete frizeru, kao što je to slučaj kod klasičnog kraćeg boba.

Frizeri savjetuju ovakav rez i zrelijim damama jer kosi daje više volumena, prozračnosti i sjaja uz pouzdan anti-age efekt.

A u slučaju da vam dosadi, samo pustite kosu da izraste. I naravno - ne zaboravite na preparate za hidrataciju, kao i na zaštitu od UV zračenja, ali i korištenje uređaja za oblikovanje poput pegle, uvijača i sl.