golubove stijene

Ova plaža je nešto posebno: Skakanje s litica i kupanje u špilji nezaboravan su užitak

14.08.2024 u 19:06

Bionic
Reading

Jedna od najpopularnijih istarskih plaža definitivno su Golubove stijene, koja je postala pravi magnet za kupače zbog jedinstvenih doživljaja koje pruža

Kajakaši, ljubitelji adrenalina i skakanja s litica posljednjih su godina složni da je na Jadranu teško pronaći bolju plažu od Golubovih stijena.

Smještena u Puli, u blizini bivše vojarne na poluotoku Muzilu, ova prirodna atrakcija kao magnet privlači sve više i više turista i domaćih kupača u potrazi za uzbuđenjima na moru.

  • +15
Plaža Golubove stijene Izvor: Pixsell / Autor: Goran Sebelic

Fotoreporteri ondje su zabilježili brojne spektakularne skokove s visokih stijena odakle je pad u besprijekorno čisto more užitak kojem je teško naći ravnog.

Bajkoviti prizori tirkiznog mora samo upotpunjuju cjelokupni dojam, kao i činjenica da se ondje, osim nezaboravnim skakanjem s visina, možete zabaviti i na kajaku ili brčkanjem u plićaku na stijeni.

Ova predivna plaža poznata je i pod nazivom Galebove stijene, no originalni naziv potječe od talijanske riječi 'colomba', koja označava goluba. Naime, golubi su ti koji čuvaju ulaz u obližnju špilju Galebijanu - još jedan prirodni biser zbog kojeg se itekako isplati posjetiti ovaj lokalitet.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Naime, do špilje možete doći kajakom ili minutom hoda od plaže te guštati u kupanju unutar stijene. U svakom slučaju, ako posjetite ovu plažu, nema sumnje kako je pred vama dan koji će vam ostati u najljepšem sjećanju!