bez prevelikih gužvi

Ovaj predivan gradić 'najbolje je čuvana tajna Hrvatske'

04.07.2024 u 10:10

Bionic
Reading

Smješten između Šibenika i Splita te udaljen nešto više od tri i pol sata vožnje iz Zagreba, Primošten je pravi 'skriveni dragulj' u čijim ćete čarima uživati bez pretjeranih gužvi

Ugledni američki magazin Forbes napravio je listu najatraktivnijih skrivenih dragulja Europe u kojima turisti ovog ljeta mogu pronaći svoj komadić raja. Među 18 pomno probranih destinacija našao se i jedan gradić koji je pravo blago Hrvatske.

Riječ je o Primoštenu, predivnom gradu smještenom između Šibenika i Splita, udaljenog tek nešto više od tri i pol sata vožnje iz Zagreba.

Smješten na visokom trećem mjestu najpoželjnijih manje razvikanih turističkih destinacija u Europi, opisan je biranim riječima:

'U Primoštenu - smještenom na hrvatskoj dalmatinskoj obali - pronaći ćete netaknute plaže i azurno more. Možete uživati ​​u svježim plodovima mora, šetati šetnicama uz obalu i otkriti zašto je ovaj obalni raj još uvijek najbolje čuvana tajna Hrvatske', piše Forbes.

Primošten Izvor: Profimedia / Autor: Dalibor Brlek / Panthermedia / Profimedia

Plaža od sitnog, mekanog spoja pijeska i šljunka savršena je za dugačka ljenčarenja na odmoru, u kombinaciji s čitanjem ljetnog štiva i kupanja u kristalno čistom moru, do kojeg dolazite blagim i urednim prilazom.

Ako u Primošten planirate otputovati s djecom, oduševit će vas obilje plitkog mora i lijepo uređene plaže na kojima ćete se cijelog dana moći neometano zabavljati, a u blizini je i niz sadržaja u kojima mališani mogu ispucati energiju, dok vi uživate u nekom od mnogobrojnih vrhunskih restorana i barova.

Osim jednom od najljepših plaža Jadranskog mora, Primošten će vas osvojiti i kamenim uličicama, pitoresknim šetnicama duž poluotoka te pogledom na velebnu crkvu na samom vrhu poluotoka.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Starogradska jezgra savršena je za ranojutarnju kavicu ili romantičnu večeru, u kojima ćete uživati uz cvrkut zrikavaca, miris mora i pogled na arhitekturu sa svim karakteristika tradicionalnog dalmatinskog gradića.

Kao šlag na tortu dolazi upravo činjenica koju je naglasio Forbes. Iako možda nije riječ o 'najbolje čuvanoj tajni Hrvatske' kada je riječ o domaćem stanovništvu, definitivno se radi o gradiću koji nije naširoko poznat u inozemstvu, što znači da pred sobom imate idealnu priliku uživati u svim čarima dalmatinske obale - bez nesnosnih gužvi.