Prekrasne ruže od jabuka i lisnatog tijesta hit su na internetu posljednjih nekoliko tjedana. Ne samo što izgledaju lijepo već su i jako jednostavne za napraviti
Ako želite impresionirati ukućane i goste, efektne ruže od jabuka idealan su izbor. Bonus je to što ne zahtijevaju gotovo nikakve kulinarske vještine, a sve što vam treba su lisnato tijesto i crvene organske jabuke budući da komadići kore na vrhu svake latice stvaraju iluziju crvene ruže.
Potrebni sastojci:
pakiranje lisnatog tijesta
dvije veće crvene organske jabuke
pola limuna
1 velika žlica brašna
3 velike žlice pekmeza od marelica
cimet
šećer u prahu za posipanje
Priprema
Prerežite jabuke na pola i izvadite sjemenke te ih narežite na tanke listiće. Nikako nemojte guliti koru.
Napunite zdjelu vodom i iscijedite u nju pola limuna. Ubacite narezane jabuke u vodu s limunom. Zdjelu stavite u mikrovalnu pećnicu na tri minute pa ih zatim ocijedite.
U manju zdjelicu stavite pekmez od marmelade, dodajte dvije žlice vode i zagrijte ga u mikrovalnoj (na minutu) i dobro izmiješajte.
Lisnato tijesto razvaljajte i izrežite na šest jednakih dijelova (trakica).
Svaku trakicu premažite pekmezom i zatim na vrh slažite listiće jabuke jedan za drugim da kora bude na vrhu.
Pospite cimetom te donju polovicu tijesta preklopite preko jabuka i lagano počnite rolati od kraja kako biste dobili ružicu.
Ružice stavite u kalup za muffine i pecite 40-ak minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
Ohlađene ružice ukrasite šećerom u prahu.