moderno organsko uređenje

Ovaj stil uređenja doma nikog ne ostavlja ravnodušnim, a tako je jednostavan

25.08.2024 u 18:10

Bionic
Reading

Kamene dekoracije, sobne biljke, moderan namještaj i obilje prirodnih materijala samo je dio karakteristika modernog organskog uređenja

Ako ste među onima koji obožavaju jednostavnost modernog uređenje, ali i toplinu koju unose rustikalni elementi u domu, obožavat ćete stil modernog organskog dizajna interijera.

Kontrast je glavna komponentna ovog stila, no ne onaj koji kombinira razne boje, već spoj hladnih boja i elemenata s toplim, neutralnim tonovima i prirodnim materijalima. Naglasak se stavlja i na kombinacije geometrijskih oblika s čistim linijama, kontrastu željeza sa zemljanim tonovima ili organskog tekstila sa sirovim drvom.

U nastavku se detaljno upoznajte s modernim organskim stilom te saznajte kako ga prigrliti u vlastitom domu.

Prirodni elementi

Već sam naziv govori da je naglasak stavljen na organske elemente, poput namještaja od drva ili dekorativnih kamenih vaza, okvira za slike od jute ili tepiha od bambusa.

Još jedan od načina unošenja prirodnih elemenata u dom jest oslanjanje na svijetlo drvo koje odiše minimalizmom, a sličan efekt postići ćete i postavljanjem poneke sobne biljke koja je najbrži put do obogaćivanja prostora daškom prirode.

Dapače, upravo su sobne biljke jedan od simbola ovog uređenja, a njihovo postavljanje po cijelom interijeru omogućit će vam da oživite neutralne tonove bez da znatno odstupite od odabrane palete.

Paleta u toplim neutralnim tonovima

Kada je riječ o paleti, ovaj stil favorizira nježne, neutralne tonove smeđe, krem i bijele, a ako želite ići više u smjeru modernosti, odlična opcija je siva ili boja terakote, koje se sjajno slažu sa svijetlim drvenim namještajem.

Paleta toplih neutralnih tonova ključ je uspješnog utjelovljenja organskog stila u interijeru, a odnosi se na sve - od zidova preko namještaja, do sobnih dekoracija.

No, ako poželite sve oživjeti daškom živopisne boje, oslonite se na zelenu, svijetloplavu ili nježnu ružičastu nijansu, jer je riječ o tonovima koji neće biti pretjerano nametljivi.

Kamen i prirodni materijali

Ulaganje u pultove i radne plohe izrađene od prirodnih elemenata poput mramora ili kamena uvelike će pomoći u postizanju modernog organskog izgleda. Ako želite izdržljiviji materijal, kvarc je izvrsna alternativa.

Kada je riječ o tekstilu, prirodna vlakna poput lana i pamuka izvrsne su opcije za postizanje toplog ambijenta koji će biti u dobrom kontrastu s modernijim materijalima poput metala, kamena i namještaja s odvažnim geometrijskim oblicima.

Geometrijski oblici

Naime, upravo je upotreba geometrijskih oblika jedna od tajni ovog načina uređenja jer oni razbijaju jednoličnost i uglađene linije, karakteristične ovom stilu. Naspram toga, možete koristiti i organske oblike, koji su sličniji onima koje biste pronašli u prirodi te često imaju zakrivljen izgled.

Obilje svjetlosti

Za kraj, maksimalno iskoristite vanjsku svjetlost, kojom će posve do izražaja doći ljepota neutralnih tonova i modernih dekoracija. Glomazne zavjese i teške rolete nikako nisu dobrodošle, a ako ne možete bez tekstila koji garantira privatnost, koristite one u prozračnoj bijeloj boji.