ZLATNI SAVJETI

Ovako možete odjećom 'zamaskirati' mane: Evo što izbjegavati ako imate tijelo u obliku jabuke

17.08.2024 u 09:31

Bionic
Reading

Ako ste među onim sretnicama koje se mogu pohvaliti savršeno isklesanim tijelom poput Irine Shayk, Belle Hadid ili Kendall Jenner, s lakoćom možete isfurati svaki trendi look koji podrazumijeva i crop topove, baggy hlače, minijaturne vruće hlačice...

Ipak, za veliku većinu odabir odjeće koja laska figuri iznimno je zahtjevan zadatak, osobito u slučaju ako imate siluetu tijela u obliku jabuke, odnosno problematično vam je područje trbuha i struka.

Dame s tijelom oblika jabuke često nastoje sakriti one dijelove trbuha i struka koji im izazivaju najveću nesigurnost, no dobra je stvar da se ne morate skrivati ​​ispod nekoliko slojeva odjeće, jer je to vrlo lijepa i ženstvena silueta.

Kroz povijest je ova ovakav oblik tijela bio obožavan primjerice u Egiptu, staroj Grčkoj i renesansi kao simbol zdravlja, bogatstva i plodnosti, iako danas znamo da nema znanstvenih dokaza koji bi to poduprli!

priziva proljeće

Drew Barrymore 'posudila' haljinu od Ivanke Trump pa proslavila 49. rođendan

Pogledaj galeriju

Također, Drew Barrymore, Adele i Oprah Winfrey, spomenimo neke slavne dame, jasni su primjeri da silueta tijela jabuke ostavlja jako puno stiliskih mogućnosti. Naravno, u tom slučaju morate znati koje greške trebate izbjegavati i koji modni savjeti u ovom slučaju daju optimalne rezultate.

Kako izgleda tijelo u obliku jabuke?

Stilistica Piluka de Echegaray ističe kako je takvo tijelo ono koje ima puno volumena na vrhu i u struku. 'Tu je širok torzo, široka leđa, veliko poprsje, struk i gornji dio leđa. I obično imaju tanje ruke, noge i bokove. Osim toga, takve su osobe sklone debljanju oko struka', objasnila je.

Pogreške koje treba izbjegavati ako imate tijelo u obliku jabuke

Odjeća koja je preuska: Odjeća koja preusko pristaje oko trbuha može naglasiti središnji dio tijela, čineći ga istaknutijim. Ono što je potrebno je suprotan učinak.

Odjeća niskog struka: Hlače i suknje niskog struka mogu stvoriti iluziju šireg struka i privući pozornost na trbuh.

Odjeća koja je prevelika: Iako baggy komadi mogu izgledati udobno, to vizualno tijelo može učiniti glomaznijim i neskladnim. Odjeća bi trebala biti nešto šira, ali laskavog kroja s ciljem isticanja oblina.

Izrezi koji su prezatvoreni ili visoki ovratnici: Ovo može učiniti gornji dio tijela punijim i vizualno skratiti vrat.

Široki pojasevi: Široki pojasevi točno u struku naglašavaju nedostatak definicije u tom području, zbog čega se trbuh i struk doimaju još neskladnijima.

  • +2
Adele Izvor: Profimedia / Autor: - / INSTAR Images / Profimedia

Printevi koji su preveliki ili upadljivi: Izbjegavajte ih jer privlače pozornost na ovo područje i čine ga još većim.

Odjeća koja je preuska na bokovima: Ovo stvara vizualnu neravnotežu, čineći trbuh dodatno istaknutim.

Prikladna obuća: Izbjegavajte one modele koji vizualno skraćuju noge ili vas čine nižima. To znači zbogom cipelama s remenčićima, zaobljenim vrhovima ili onima koje poput gležnjača završavaju iznad gležnja.

Što odjenuti?

Istaknite gornji dio tijela

Stilistica Piluka de Echegaray preporuča nošenje topova i bluza s detaljima na dekolteu ili ramenima kako bi pozornost privukli prema gore. V ili U izrezi također mogu pomoći izdužiti torzo i vizualno definirati područje poprsja.

Birajte odjeću koja nije preuska

Nosite odjeću koja nježno prianja uz tijelo, poput širokih bluza ili haljina empire kroja koje slobodno padaju ispod grudi.

  • +8
Krem sakoi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Suptilni printovi ili jednobojni odjevni predmeti

Monokromatski efekt je bolji jer ćete izgledati elegantnije, no ako volite uzorke više od svega, samo naprijed, ali neka budu suptilni!

Lepršava odjeća

Cilj je izgledati elegantnije, a ovakvi komadi mogu vam pomoći. Odabirom lepršave odjeće izbjegavamo da se trbuh previše istakne.

Odjevni predmeti s visokim strukom

Ovo je trik koji svi znamo, ali daje odličan efekt u konačnici jer suknje i hlače visokog struka pomažu izdužiti noge i čine struk vitkijim.

Jakne ili sakoi

Da, oni su vaši dobri modni saveznici, osobito ako su strukturirani i nešto su užeg u gornjem dijelu kako bi osigurali optimalnu vizualnu ravnotežu.

Usmjerite pažnju na noge

Najbolja opcija uvijek će biti isticanje ovog područja, bez obzira na dob pa neka noge budu vaš adut. Istaknite ih odjećom!

Mule i cipele na špic

Odlučite se za štikle ili cipele na špic kako biste vizualno izdužili noge i uravnotežili siluetu. Trendi mule natikače također će vam pomoći da izgledate vitkije i mršavije.