ČOKOLADNI UŽITAK

Ovi se browniesi tope u ustima

07.03.2013 u 20:13

Bionic
Reading

Za čokoladne kolače ne postoji loš trenutak, a kada se radi o brzom i jednostavnom receptu nema razloga da ih ne probate

Malo čokolade, ukusnog maslaca, ekstrakta vanilije i osnovnih sastojaka poput brašna ili šećera dovoljni su za čaroliju zvanu brownies. Popularni kolač ukusan je i jednostavan za izradu, a možete ga probati napraviti prema receptu Rte Food

Sastojci:

225 g kvalitetne tamne čokolade (isjeckane na komadiće)
225 g maslaca
300 g sitnog šećera
3 velika jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
75 g običnog prosijanog brašna
1 žličica praška za pecivo

Priprema:

Za ovaj kolač odgovarat će tepsija veličine otprilike 22 x 30 cm, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzija.

Čokoladu i maslac otopite na pari, a pripazite da voda ne dođe u dodir sa sastojcima. Jaja i šećer istucite mikserom dok zajedno ne postanu glatka smjesa. Za to je potrebno oko tri minute.

U jaja polako dodajte otopljenu čokoladu i maslac koji su se nekoliko minuta hladili, a zatim dodajte ekstrakt vanilije i polako miješajte dok se sve ne stopi u jednu smjesu. Na kraju pažljivo umiješajte brašno i prašak za pecivo.

Pecite 30 minuta dok se ne napravi zapečena korica, a sredinu kolača provjerite vilicom, nožem ili primjerice čačkalicom. Ako je kolač pečen, vilica ili čačkalica će ostati čisti.