bez pečenja

Ovo su 3 popularna i jednostavna recepta zbog kojeg će ljetni odmor biti još slađi

21.07.2024 u 07:38

Bionic
Reading

Visoke temperature, koje posljednjih dana ne padaju, ne znače da na stolu, poslije dobrog primjerice roštilja, ne treba biti i nečeg slatkog. Budući da je paljenje pećnice u ljetnim mjesecima mnogima najveća noćna mora, pronašli smo recepte s Lino Ladom koji će biti gotovi u tren i nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Svi oni sretnici koji su se već našli na godišnjem odmoru, u istom uživaju punim plućima. Rano ustajanje, kako bi se na plažu stiglo i prije ručka, ostavlja dovoljno vremena i za pripremu najukusnijih ljetnih delicija. A dobrog ručka nema i bez dobrog deserta, zbog kojih mnogima 'padne mrak na oči'.

Paliti pećnicu kako bi ispekli slatki desert nešto je što se tek rijetki usuđuju, osobito u danima kada nas grije toplinski val. Upravo iz tog razloga pronašli smo recepte koji će vam zasladiti godišnji odmor, a zbog kojih nećete dodatno zagrijavati prostorije u kojima boravite.

Lino Lada se proizvodi u Hrvatskoj od 1972. godine, što znači da ima dugu tradiciju i povijest u prehrambenoj industriji regije. Ovaj namaz je prošao kroz mnoge generacije, ostajući omiljeni proizvod mnogih. Osim što je idealna za mazanje na kruh ili peciva, Lino Lada se često koristi kao sastojak u kuhanju i pečenju. Dodaje se u kolače, kekse, palačinke, pa čak i u neke slane recepte kao tajni sastojak za dodatni okus.

Bez obzira jeste li ljubitelj sladoleda, palačinki ili cheesecakea, ovi deserti su idealni za osvježenje i uživanje tijekom vrućih ljetnih dana, a svima je jedan sastojak zajednički - nezaobilazna Lino Lada koja će svakom receptu dati dodatni pečat. Isprobajte ih i podijelite radost s obitelji i prijateljima, jer ljeto je vrijeme za slatke užitke!

Sladoled od Lino Lade

Sastojci:

  • 3 žlice Lino Lade milk
  • 1 Dolcela Vanilin šećer
  • 1 dcl O'plant badem biljnog napitka
  • 100 g blanširanih badema
  • 500 ml Dolcela vrhnja za šlag

Priprema:

Pomiješajte bademovo mlijeko, Lino Ladu milk i šećer te zagrijte. Kad se sve sjedini, stavite na hlađenje. Bademe usitnite u sjeckalici. Izmiksajte vrhnje za šlag, ali ne do finalne čvrstoće. U šlag dodajte ohlađenu smjesu i nasjeckane bademe. Smjesu premjestite u nisku posudu koja je pogodna za zamrzivač

Nakon sat vremena izvadite iz zamrzivača i promiješajte. Nakon ukupno dva sata u zamrzivaču, sladoled je spreman za konzumiranje. Za ukrašavanje i dodatke na sladoled možete koristiti druge Lino Lada okuse. Svakako dajte mašti na volju i uživajte u cijelom procesu.

Američke palačinke punjene Lino Ladom

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 šalica Podravka glatkog brašna
  • 1 šalica tekućeg jogurta
  • 1 Dolcela Prašak za pecivo
  • 2 Dolcela Vanilin šećera
  • prstohvat soli

Priprema:

Prije negoli počnete raditi palačinke, pripremite smrznute pločice Lino Lade koje ćete dobiti tako da na papir za pečenje žlicu i pol do dvije Lino Lade razmažete u krug, na debljinu od pola cm i stavite u zamrzivač na sat, sat i pol dok se ne stisnu.

Sve sastojke za palačinke pomiješajte u posudi, eventualne grudice ne morate dodatno razrađivati jer će prilikom pečenja nestati, a vi ćete miješanjem izgubiti prozračnost.

Tavu stavite da se zagrije na srednje jakoj vatri i dodajte malo maslaca. Kad se isti otopi, obrišite višak papirnatim ručnikom. Pripremite 2-3 smrznute pločice Lino Lade i krenite s pečenjem.

Žlicom formirajte oblik male palačinke, potom odmah na to stavit smrznuti krug Lino Lade koji ćete prekriti sa smjesom. Važno je da sve radite brzo kako bi se postigao željeni efekt. Nakon što donja strana pozlati okrenite palačinku i isto napravite s drugom stranom.

Palačinke servirajte tople, a najbolje od svega je što će Lino Lada tijekom pečenja postati tekuća, što nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Lino Lada ima svoju maskotu, medvjedića Lina, koji je prepoznatljiv lik na ambalaži i u reklamama. Medvjedić Lino postao je omiljeni lik među djecom i pomaže u promociji brenda.

Cheesecake s Lino Ladom koji se ne peče

Sastojci:

  • 400 g čokoladnih napolitanki, no možete i bilo koje druge kekse
  • 80 g maslaca
  • 400 g Lino Lade po izboru
  • 500 g mascarpone sira
  • 150 ml Dolcela vrhnja za šlag (za kremu)
  • 120 g čokolade za kuhanje
  • 150 ml Dolcela vrhnja za šlag (za glazuru)
  • 30 g maslaca

Priprema:

Izmrvite kekse ili napolitanke i potom ih pomiješajte s otopljenim maslacem dok ne dobijete smjesu koja je pomalo ljepljiva, odnosno koja se ne mrvi i stavite je u papirom za pečenje obložen kalup za tortu.

U zdjeli izmiksajte mascarpone i u njega dodajte Lino Ladu sve dok ne povežete sve sastojke, a potom umiksajte vrhnje za šlag i sve sjedinite.

Kremu izlijete po keksima i stavite u hladnjak dok ne pripremite glazuru. Nju ćete dobiti tako da vrhnje za šlag stavite na štednjak da se zagrije s maslacem i u to potom dodate natrganu čokoladu. Toplu glazuru prelijte po cheesecakeu i ostavite u hladnjaku da se dovoljno ohladi, najbolje preko noći.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Lino Ladom.