TOTALNI HIT

Ovo su najtraženije cipele i krpice u ovoj godini

11.12.2015 u 12:18

Bionic
Reading

Među najtraženijim modnim artiklima u ovoj godini bila je bucket torba Mansura Gavriela, vesta Belle Freud koju su nosile Kate Moss i Alex Chung, čizme iznad koljena Stuart Wetzman te haljina Self-Portrait's Azarlea koju su nosile i naše Tanja Dragović i Nikolina Lacković

Platforma za internetsku trgovinu Lyst otkrila je koje su krpice i cipele bile najtraženije u ovoj godini analiziravši najtraženije proizvode na internetskim tražilicama, broj spominjanja na društvenim mrežama, klikove na stranicama e-trgovina i informacije o prodaji. Na temelju dobivenih podataka napravili su listu najpoželjnijih artikala za svaki mjesec ove godine na izmaku.

Siječanj:  vesta Bella Freud 1970 vesta
Pletena vesta ne baš zanemarive cijene od približno 2.900 kuna, jednostavna kroja od čiste vune merino i s velikim natpisom 1970 londonske dizajnerice Belle Freud bila je najtraženija krpica u siječnju, a u njoj su viđene Kate Moss, Alexa Chung i Abbey Clancy.

Veljača: čizme Stuart Weitzman Highland
Najpopularnije čizme ove sezone najtraženije su bile u  - veljači. Upravo u tom mjesecu u crnom modelu na visoku petu Highland pojavila se lijepa njujorška stilistica Olivia Palermo. Trendi čizme koštaju preko 7.000 kuna, a slavne ih obožavaju. Inspiraciju za hit-čizme Stuart Weitzman pronašao je u jednom od najpopularnijih filmova iz 1990. - 'Zgodnoj ženi'. 'Znao sam da ću stvoriti neodoljive čizme uspijem li taj look s ugla pretvoriti u look koji će žene poželjeti nositi. Hvala ti, Julia', rekao je Weitzmann.

Ožujak: bucket-torba Mansura Gavriela
Bucket-torba dizajnera Mansura Gavriela izrađena je od meke talijanske kože, dolazi u nekoliko boja, crnoj, ciglastocrvenoj, roza i smeđoj. Klasična crna verzija u ožujku je bila apsolutni hit, a nosile su je između ostalih Miranda Kerr i Alessandra Ambrosio.

Travanj: balerinke Aquazzura Christy
U travnju su najtraženiji artikl bile balerinke s vezicama brenda Aquazzura kakve nosi glumica Dianna Agron. Za ovim su trendi modelom pomahnitale zaljubljenice u modu i bile su jedan od češćih odabira modnih blogerica u urbanim kombinacije iako im cijena iznosi preko 4.000 kuna.

Svibanj: haljina Self-Portrait's Azarlea

Londonski brend star svega dvije godine u 2015. postao je jedan od najpopularnijih među slavnim ljepoticama za crvene tepihe. Efektnim izuzetno ženstvenim haljinama od čipke nisu odoljele ni naše poznate Nikolina Lacković, supruga rukometaša Blaženka Lackovića te Tanja Dragović, koje su svoje prekrasne crvene haljine prošetale krajem proljeća. Modne zaljubljenice odmah su prepoznale ženstvenu estetiku sa zanimljivim luksuznim detaljima od čipke, prozirne tkanine i izvezenih detalja, u kojima ne možete proći nezapaženo, a prednost im je prihvatljiva cijena budući da cijene haljina Self Portrait ne prelaze 3.000 kuna.

Lipanj: bikini Kiini crochet
Statement kupaći kostim ovoga ljeta bio je onaj njujorškog brenda Kiini, koji je najveću popularnost dosegao u lipnju, a nosile su ga Cara Delevingne, Ellie Goulding i Abbey Clancy. Luksuzni bikini boho stila dolazi s paprenom cijenom od oko 2.400 kuna, a inspiriran je putovanjima dizajnerice Ipek Irgit koja je rodom iz Turske.

Srpanj: tenisice adidas Stan Smith

Vječni model tenisica star više od 50 godina u kratkom je roku postao modni klasik. Popularan je baš kod modno osviještenih cura koje su sve donedavno zaobilazile tenisice u širokom luku, a košta oko 600 kuna. Obožavaju ga slavne ljepotice poput Kendall Jenner, Gigi Hadid, Reese Witherspoon, Mirande Kerr i brojnih drugih, a na njih nisu ostale imune ni naše poznate koje njeguju casual sportski stil, poput Daniele Trbović i Nevene Rendeli, koja ih nosi na traperice, ali i haljinu. Čak je i David Beckham nedavno izjavio da mu je supruga Victoria najviše seksi kad odjene traperice boyfriend-kroja i tenisice Stan Smith.

Kolovoz: torba Chloé's Faye
Torba Chloé Faye osvojila je srca fashionistica i slavnih holivudskih ljepotica poput Eve Longorije, Vanesse Hudgens, Chrissy Teigen, Suki Waterhouse, Rosie Huntington-Whitley... Faye je idealan spoj rafinirane ženstvenosti, jednostavnih čistih linija i kul metalnih detalja čini je must have modnim dodatkom, no ovaj divni predmet želja mogu si priuštiti samo rijetke sretnice budući da joj se cijena, ovisno o veličini i vrsti kože kreće od 1.200 do 2.500 eura.

Rujan: tunika Tibi
U rujnu je tunika Tibi svijetloplave boje bila najtraženija krpica, a popularnosti je svakako pridonijela i Olivia Palermo, velika ljubiteljica ovog američkog brenda koja ju je nosila u ljetnim mjesecima.

Listopad: traperice Legion Rachel Comey
Skinny traperice su out, a nose se one širih nogavica pa su u listopadu najtraženije bile Legion (cijena oko 2.400 kuna) pomalo retro looka. U kratkom su roku postale must have komad odjeće većine trendi modnih blogerica.

Studeni: cipele Jive iz Topshopa
Britanski brend Topshop odmah je zabilježio rekordnu potražnju za cipelama Jive nakon što ih je na dodjeli nagrada Elle Style prošetala modna ikona Alexa Chung. Elegantne crne lakirane cipele s malom petom i privlačnom cijenom od oko 500 kuna bile su apsolutni hit u studenom.

Prosinac: torba Loewe Puzzle
Model Puzzle iz luksuzne španjolske modne kuće Loewe koja se može nositi na nekoliko načina, nosile su između ostalih i Julianne Moore i Kate Bosworth. Torba inspirirana origamijem koja košta oko 15.000 kuna u ovom je mjesecu jedan je od najtraženijih modnih artikala.

Haljinu Self Portrait Azarlea svi su tražili u svibnju