Ovaj indijski recept za piletinu s puno začina oduševit će sve ljubitelje egzotične kuhinje
Sastojci za dvije osobe:
2 češnja češnjaka
25 g svježeg đumbira
100 g nemasnog jogurta
1 žlica limunova soka
4 žličice začina u prahu tandoori
1 pile od 1,2 kg
sol
150 g duguljaste riže
1 žličica mljevenog bijelog kima
nekoliko grančica korijandra
papir za oblaganje lima
Priprema:
Očistite i nasjeckajte češnjak i đumbir. Izmiješajte s jogurtom, limunovim sokom i začinom tandoori.
Operite i ogulite pile. Odvojite batke i krila. Ostalo izrežite na četiri dijela. Utrljajte u meso marinadu od jogurta pa pokriveno ostavite 12 sati u hladnjaku.
Zagrijte pećnicu na 225 Celzijevih stupnjeva i u sredinu stavite lima za pečenje obložen papirom.
Izvadite meso iz marinade, posušite ga ubrusom i stavite na rešetku. Pecite iznad lima 15 minuta. Okrenite, posolite pa pecite još 15 minuta. Za to vrijeme skuhajte rižu u slanoj vodi.
Pospite piletinu mljevenim kimom i listićima korijandra.
Još sličnih recepata možete pronaći u knjizi 'Nova kuharica za pripremanje jela s malo masnoće' u izdanju Mozaik knjige.