olakšajte si život

Podvodni Spider-Man završava noćnu moru čišćenja bazena: Nijedan zid nije mu prepreka

03.08.2024 u 07:35

Bionic
Reading

Ovo su najveći izazovi i problemi s kojima se vlasnici bazena najviše susreću kad je u pitanju čišćenje i održavanje bazena

Privatni bazen za mnoge je ostvarenje sna, posebno u vrućim ljetnim danima kada je mogućnost plivanja ispred kuće luksuz koji je nemoguće nadmašiti. No, s njime dolaze i razni izazovi, među kojima je održavanje čistoće daleko najveća poteškoća.

Iako će se svi složiti da je, usprkos zahtjevnom održavanju, bazen i dalje itekako dobrodošao u svaki dom koji si to može priuštiti, činjenica jest da je riječ o obavezi koja nerijetko zahtjeva puno vremena, truda i novaca.

Ručno čišćenje bazena

Pri održavanju bazena najviše muke zadaje ribanje pločica i fuga. One pri rubovima posebno su komplicirane za čišćenje te je potreban dodatan fizički napor kako bi se uklonio i posljednji trag nečistoće.

Kod ručnog čišćenja bazena važno je krenuti od vrha zidova i temeljito četkati sve površine prema dolje, uključujući stepenice i uglove.

Tek tada na scenu stupa ručni usisivač za bazen, s kojim uklanjate nakupljenu prljavštinu i ostatke s dna. Ovaj korak može oduzeti puno vremena jer je vrlo bitno da se otkloni i zadnji trag nečistoće kako biste bili posve sigurni da je vaš bazen čist i spreman za upotrebu, bez straha od infekcije.

Održavanje bazena ne mora biti mukotrpan posao

Upravo zbog mukotrpnosti ovog posla, sve je više onih koji se odlučuju na provjereno najbolju alternativu manualnom čišćenju, kupujući automatizirane čistače koji posao odrađuju brže i efikasnije nego što biste ikada mogli sami.

Posebno su poželjni oni poput inovativnog spa.hr robota Poolmate Hydro 4 koji sav posao odrađuju dok vi opušteno odmarate na ležaljci, posve sigurni da će u kratkom periodu i već do idućeg kupanja vaš bazen zablistati kristalno čistom vodom - kojoj je nemoguće odoljeti u vrućim, ljetnim danima.

Poolmate Hydro 4 jedini je 2 u 1 robot na tržištu koji radi i na žicu i na dugovječnu plutajuću bateriju. Njen veliki kapacitet i trajanje od 3,5 sata garantiraju vam potpunu bezbrižnost i delegiranje svog napornog rada ovom modernom i estetski avangardnom uređaju.

Smanjite troškove čišćenja

Osim što štedi fizički trud, upotreba Poolmate Hydro 4 uređaja pametna je investicija jer je ekonomičnija na dugi rok. Naime, automatizacija čišćenja smanjuje potrebu za čestim kemijskim tretmanima vode, što može značajno smanjiti troškove održavanja.

Dizajniran da pametno čisti podove i zidove bazena, štedi vaše vrijeme i energiju koju biste trošili na manualno čišćenje, koje nerijetko izaziva veliki napor i frustraciju uslijed količine posla. No, spa.hr bazenski robot oslobađa vas svih poteškoća jer sve što trebate jest uključiti ga i prepustiti mu da inteligentno klizi duž podova i zidova, ne ostavljajući za sobom niti jedan centimetar nečistoće.

Upravljanje na daljinski upravljač i mobitelom

Tajna Poolmate Hydro 4 uređaja jest u iznimno snažnom usisavanju koje sprječava širenje bakterija i virusa, ali i nastanak algi koje povisuju rizik od klizanja i padanja.

Uz to je i vrlo jednostavan za korištenje te vas oslobađa dugačkih žica koje se protežu dvorištem i ometaju vam kretanje. Iako je njegov rad na žicu također moguć, velika prednost spa.hr Hydro 4 robota jest korištenje i izmjena vanjske plutajuće baterije u samo tri sekunde.

Također, osim daljinskim upravljačem, čistačem možete upravljati na do nedavno nezamislivo jednostavan način: s pomoću mobilne aplikacije - bilo kad i bilo gdje!

Pri tome možete biti posve sigurni. Poolmate Hydro 4 pokazuje se kao odlična investicija i zbog svoje turbo centrifugalne pumpe, kakvu koristi prvi na svijetu, što znači da će vas nakon obavljenog posla svaki puta dočekati besprijekorno čisti bazen - spreman da uskočite u raj njegove bistre svježine.

Zašto je čišćenje bazena toliko bitno?

Briga o čistoći nije samo stvar estetike, već je nužna i za dugoročnu opstojnost samog bazena, i za kupače, pa je redovito uklanjane i preveniranje algi, bakterija i kemijskih disbalansa apsolutno nužno.

Besplatna dostava i voucher od 100 eura!

Dobra vijest je da je u tijeku neodoljiva akcija u kojoj prvih 50 kupaca inovativnog spa.hr robota Poolmate Hydro 4 preko web stranice dobiva besplatnu dostavu bilo gdje u EU te voucher od 100 eura.

Do vouchera mogu doći navedeni kupci koji ostave realnu recenziju proizvoda, u periodu između 30 i 90 dana od korištenja robota. Nakon ostavljene recenzije kupcu se na račun s kojeg je platio vraća 100 eura.

Opasnosti po zdravlje

Prije svega, nepravilno održavani bazeni mogu postati leglo različitih mikroorganizama, uključujući bakterije, viruse i alge. Ove nepoželjne supstance mogu uzrokovati razne bolesti, od blagih osipa i iritacije kože do ozbiljnijih infekcija probavnog sustava.

Pravilna dezinfekcija, obično kloriranjem vode, pomaže u eliminaciji patogenih organizama, čime se osigurava sigurnost svih kupača.

Održavanje kemijske ravnoteže

Kemijska ravnoteža vode u bazenu je ključna za prevenciju korozije opreme te iritaciju kože i očiju plivača. Nepravilne razine pH i klora mogu uzrokovati brojne probleme. Niska razina klora omogućuje razmnožavanje bakterija, dok previsoka koncentracija može izazvati neugodne iritacije. Redovito testiranje i prilagodba kemikalija održava vodu u optimalnom stanju.

Osigurajte dugovječnost bazenske opreme

Pravilno održavanje ne samo da čuva zdravlje korisnika, već i produžuje vijek trajanja bazenske opreme. Redovito čišćenje i ispiranje filtera, kao i pravilna upotreba kemikalija, sprječava koroziju i habanje pumpi, filtera i drugih dijelova sustava. To smanjuje troškove popravaka i zamjena, čime se štedi novac na duge staze.

Ugodnije plivanje

Naposljetku, čisti bazen pruža ugodnije iskustvo plivanja. Bistra voda bez neugodnih mirisa i plivajućih otpadaka stvara idealno okruženje za opuštanje i uživanje s obitelji i prijateljima. Estetski privlačan bazen također može povećati vrijednost nekretnine, što je dodatni bonus za vlasnike, a uz uređaj kao što je Poolmate Hydro 4 možete biti sigurni da će svaki centimetar bazena biti zrcalno čist, a voda besprijekorno filtrirana.

Prevenirajte nakupljanje prljavštine

Redovito čišćenje bazena uklanja krupne otpatke poput lišća, grančica i insekata, koji ne samo da narušavaju izgled bazena, već mogu i začepiti sustav filtracije.

Začepljeni filteri smanjuju cirkulaciju vode, što može dovesti do nakupljanja prljavštine i algi na zidovima i dnu bazena. Sve ovo uspješno ćete prevenirati korištenjem moćnog Poolmate Hydro 4 koji je programiran tako da pravovremeno otkloni svu prljavštinu. Uz ovaj revolucionarni uređaj možete zaboraviti na mukotrpne poslove čišćenja i u svom bazenu ležerno uživati dok pametni robot brine o čistoći kakvu do sad niste iskusili.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Niveto spa.hr