na ekskluzivnoj lokaciji

Pogled vrijedan divljenja: Zavirite u najluksuznije zagrebačke penthouse

04.10.2024 u 12:01

Bionic
Reading

Tihi luksuz isprepliće se kompleksom Franc, a okrunjen je s deset penthousea čiji pogledi obuhvaćaju sve strane svijeta

U miru iznad gradske vreve i krošnji perivojnog Trga dr. Franje Tuđmana, ovi penthousei položeni su na krovove poput samostojećih vila.

Terasa uzduž prostranih staklenih stijena i impozantna krovna terasa, proširuju životni sadržaj s ekskluzivnim pogledima. Nekolicina će imati pogled na zeleni perivoj prema užem centru, izlazećem suncu te južnoj strani Zagreba.

Inspiracija iz donjogradskih palača Zagreba

Oni okrenuti prema Čanićevoj ulici, gledat će prema Sljemenu i zapadu, okupani bojama zalazećeg sunca. Arhitekti iz ureda njiric+ su kod projektiranja Franca bili inspirirani donjogradskim palačama Zagreba. Stoga je i sam ulazak u zgradu zamišljen kao privatni čin te su ulazi postavljeni bočno. Čim se u njih zakorači, dočekuje vas luksuzni lobby obogaćen umjetninama hrvatskih autora koje će krasiti svih jedanaest ulaza.

Smanjite stres na poslu u pet koraka Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević montaža

U penthousu je do sitnih detalja osmišljena raskošna dimenzija življenja gdje su pojedinačnim radnjama i svakodnevnim ritualima dodijeljene zasebne prostorije, a zajednički im je nazivnik komforna kvaliteta života. Kuhinja je spojena s dnevnim boravkom, a on se dijeli na dnevni lounge i sobu za TV/kino.

Ugođaj luksuza nadilazi granice interijera

Prostrana garderoba odvojena je od gospodarskih prostora, dok je samostojeća kada zasebna cjelina od prostorije za tuš. Ovim je pristupom stvorena delikatna atmosfera za uživanje u činu kupanja. Dio interijera može poslužiti kao biblioteka ili kućni ured, a generalno se penthouse projektira prema željama i stilu života budućih stanara.

Ugođaj luksuza nadilazi granice interijera i proteže se na tri vrste vanjskih prostora kojima dominira krovna terasa raskošno opremljena zelenilom. Do nje vode spiralne stepenice iz unutrašnjeg atrija, svojevrsne zen-oaze s otvorenim krovom.

Upravo zahvaljujući ovom atriju, stambenim prostorom se prostire dodatno dnevno svjetlo, stvarajući uvijek pozitivnu, svijetlu atmosferu života, čak i za oblačnih dana. Penthouse Franca pruža ne samo panoramski pogled na Zagreb danju, već i impresivne noćne vizure s nepreglednim svjetlima grada.

Vanjski prostori zamišljeni su kao nadogradnja interijeru. Omogućuju vanjsku kuhinju, blagovaonicu, lounge, a sadržavat će jacuzzi, pripremu za tuš i ugrađena sjenila za sunce.

Luksuzno stanovanje i održivost danas nezamislivi su bez smart-home sustava, iz stana ili udaljene lokacije stanari sami upravljaju rasvjetom, klimom, grijanjem, rekuperatorima zraka i sjenilima. Jedna od važnih usluga svakako je stalno dostupna usluga održavanja s kojom se osobno komunicira putem mobilne aplikacije.

  • +3
Penthouse Franc Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Art direkcija vizuala: Ivana Niskota Vizualizacije: Polymachine