Ovih dana, gdje god se okrenete, osjetite miris krafni. Mekane i sočne iznutra, a zlatno žute na površini, slastice koje obilježavaju karnevalske dane jednostavno su neodoljive
Neovisno o generacijama, ljubitelji slastica vesele se primamljivom okusu pokladnica. Dok se najmanji maskiraju i kreću u pohod na krafne u susjedstvu, oni malo veći svoje će krafne radije potražiti u jednoj od obližnjih pekarni. Izbor je velik i izazov je pronaći mjesto gdje se stvaraju i prodaju najmekše i najukusnije krafne. No, mi ćemo vam pomoći!
Dobra krafna prije svega mora biti svježa. Topli okus dizanog tijesta i punjenja koje se otapa u ustima teško je nadmašiti, a dobra krafna taj uvjet mora zadovoljiti. Svježina se osjeti i u premium sastojcima korištenim za izradu tijesta kao i unutrašnjosti koja mora oduševiti. Što se tiče punjenja, sladokusci će istaknuti da su domaće krafne u prošlosti bile šuplje u sredini pa se kušaču ostavlja izbor hoće li u sredinu dodati slatki namaz, čokolada ili džem ili će ju jesti baš takvu, praznu uz malo šećera u prahu. S druge strane, inspirirajući se trendovima slastičarstva i pekarstva, na našim prostorima sve su popularniji američki Donuti koji su ili preliveni slatkim umakom ili imaju punjenje po cijeloj dužini kruga. No, moramo priznati, old school krafne, s klasičnim punjenjem u sredini su nam ipak nekako najdraže i za naše podneblje idealne.
Što se tiče umaka i preljeva, pekmez od marelica klasični je odabir. Kod tog slatkog namaza bitno je da ima dobar omjer želatinaste mase i jaki voćni okus jer biste željeli imati sočnu krafnicu, no u istom trenu ne napraviti nered dok je jedete. Punjenje ne bi smjelo biti previše tekuće. Na drugom mjestu u popularnosti je čokolada i čokoladni premaz, unutra ili izvana ili čak oboje. Vezujući se na boje preljeva, sve nas više radosti vidjeti gornji sloj krafnice od bijelog ili pink premaza, omiljenog među djecom i tinejdžerima.
Ove sezone, odabrali smo tri krafne pobjednice premium okusa i originalne recepture. Božanstveni su to okusi koji intrigiraju nepce pri svakom zagrizu.
Ljubav na prvi griz, tako bismo opisali krafne s namazom od marelice. Zlatno žuta krafna sa svjetlijim prstenom po sredini i slatkim posipom, šećerom u prahu, po gornjem dijelu čini ovu klasičnu krafnu prvim izborom svih krafnoljubaca. Tradicija se pri izradi ovog ukusnog jela poštuje. Dizano tijesto se prži u dubokom ulju s obje strane i tako se postiže prepoznatljiv izgled. Obožavamo ih u svakom obliku, a posebno kad su svježe. U omiljenim Pan Pek pekarnicama poštuje se to načelo pa su krafne peku od jutra do mraka, kako bi kupci imali prilike u svako doba dana kupiti tople krafne s prepoznatljivim Podravka namazom od marelica. Savjet plus: idealno se slažu sa šalicom hladnog mlijeka. To je kombinacija koju ne biste trebali propustiti.
Nismo upoznali još osobu koja bi mogla reći 'Ne' čokoladnim krafnama. Dok je tijesto lagane, spužvaste konzistencije i mekane sredine, čokolada ispunjava svaki dio slasne čoko krafne. Glazura od čokolade i punjenje bogato neodoljivom tekućom čokoladom čine ovu poslasticu top izborom, koji u trenu popravlja dan.
Ništa bez Lino Lade, još jednog Podravkinog herojskog okusa. Svi će se složiti da krafna prelivena bijelom čokoladom ili jagodom s komadićima bijele čokolade, koja je u unutrašnjosti ispunjena namazom od lješnjaka Lino Lada, izaziva zazubice svakome. Nemoguće im je odoljeti, posebno kada vas mame iza pulta Pan Pek pekarnica diljem Hrvatske.
Ove sezone Pan Pek ima posebno iznenađenje za svoje kupce povodom pokladnih dana. Akcija traje do 21.2., posljednjeg dana maškara, a krafnoljupci će imati prilike kupiti veća pakiranja krafni, od 6 ili 12 komada. Neka vaše pokladnice donesu sreću i veselje u vrtiće, škole, urede i u vaš dom. Zašto biste proveli sate i sate kod štednjaka kada okus izvrsnih krafni možete imati već sada, istog trena?