dobar efekt

Pomlađuju i pristaju baš svakom obliku lica: Ovo su najtraženije šiške

02.07.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Već nekoliko sezona šiške su se nametnule kao ultimativni trend, a ako postoji oblik koji pristaje baš svakom obliku lica, onda su to zavjesa-šiške. A dodatni plus ovog oblika - koji je u sredini kraći, a u sredini dulji, to je što dolazi s efektom pomlađivanja

Šiške imaju sjajnu moć pomlađivanja lica. Upravo ih zato slavne ljepotice poput Penelope Cruz ili Julije Roberts uporno nose. Zavjesa-šiške bile su megapopularne tijekom 70-ih, a prije nekoliko godina vratile su se zbog svoje svestranosti i mogućnosti prilagođavanja svim vrstama frizura i oblicima lica. Štoviše, dobro oblikovane, zavjesa-šiške postižu učinak liftinga na licu i naglašavaju jagodice.

Frizura koja baš nikad ne izlazi iz mode

Zavjesa-šiške, u kombinaciji s dugom ili kratkom kosom, licu daju određenu dozu svježine. Osim toga, predstavljaju vrlo jednostavnu, a vrlo efektnu promjenu izgleda bez nužnog skraćivanja ostatka kose. No tu nije kraj dobrih strana zavjesa-šiški. Naime one se vrlo lako i bez komplikacija stapaju s ostatkom kose nakon što ih pustite da izrastu.

Ova vrsta šiški, koje je Brigitte Bardot u svoje vrijeme uvela u modu, sposobna je pomladiti i crte lica učiniti mekšim, a karakteriziraju ih kraći pramenovi na čelu te dulji prema stranama. Jednako efektno se nose s podignutom i spuštenom frizurom, valovima i ravnom kosom te uz sve duljine.

Kako nositi bob sa zavjesa-šiškama

Ako bismo morali izdvojiti najtraženiju frizuru u posljednjih nekoliko godina, to bi definitivno bio bob jer se dobro prilagođava različitim tipovima lica. A bob i zavjesa-šiške su dobitna kombinacija; uz šiške, on pomaže istaknuti uglate crte četvrtastog lica, prati kutove pravokutnog lica ili dodaje strukturu okruglom ili ovalnom licu. S druge strane šiške se također prilagođavaju različitim oblicima lica. Tako one ravne i guste smanjuju duljinu ovalnog lica, a 'tupe' šiške mogu ublažiti kutove četvrtastog lica.

Stoga je kombinacija boba i zavjesa-šiški laskava za gotovo svaki oblik lica. Kako kažu stručnjaci za Telvu, bob sa šiškama savršen je za ovalna i srcolika lica jer ističe njihove crte. Ipak, ova frizura se ne preporučuje okruglim ili izraženo četvrtastim licima jer može naglasiti kutove ili zaobljenost.

Zavjesa-šiške za skoro svako lice

Savršeno se prilagođavaju različitim crtama lica, evo kakve odabrati s obzirom na oblik:

  • ako imate okruglo lice, odlučite se za duže šiške sa strane kako biste ga vizualno izduljili
  • ovalnom licu pristaje gotovo sve jer se ovaj oblik jako dobro prilagođava gotovo svakom stilu šiški
  • šiške malog volumena i duljine mogu ublažiti crte četvrtastog lica
  • za lice srcolikog oblika preporučuju se šiške koje završavaju tik ispod jagodica kako bi se uravnotežilo šire čelo.
Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević