U zagrebačkom pubu Bulldog, petkom i subotom moći ćete isprobati poseban talijanski specijalitet – Agrifocaccia, po posebnoj recepturi sa agroturizma San Bruno della Certosa
Riječ je o jedinstvenoj vrsti jela koja izgledom podsjeća na pogaču ili pizzu, no tu svaka sličnost prestaje. Naime, agrifocaccia se nudi na području Verone, Parme i Rima i izrađuje po posebnoj recepturi lokalnih kuhara Marca, Elisabett, Antonia i Monie sa agroturizma San Bruno della Certosa. Na navedenom seoskom gospodarstvu, prvi put je isprobana ova gastro fantazija nakon čega je dogovorena suradnja i edukacija domaćih kuhara.
Agrifocaccia je drukčija prvenstveno po tome što se za njezinu izradu koristi brašno iz Italije koje kombinira razne vrste žitarica i nastaje u tradicionalnom mlinu, čiji kilogram iznosi 35,00 kuna. Samo tijesto se priprema u više faza i njegova izrada traje gotovo 48 sati. Prvi se dan priprema dio tijesta koji 'odmara' 24 sata, a drugi dan se dodaju ostali sastojci, vrlo precizno i u određeno vrijeme, tijesto se potom oblikuje u pogaču i diže drugi put. Takvo bogato, mekano tijesto spremno je da se sjedini s okusima svježeg povrća ili voća u pomno spravljenom nadjevu.
Agrifocaccia se peče prazna, a zatim se na tijesto dodaje nadjev. Iznimka je agrifocaccia margharita na koju se mozzarella i umak od rajčice stavlja prije samog pečenja. Trenutno se u Bulldogu mogu kušati četiri do pet vrsta agrifocaccie dnevno, s obzirom da nadjev uvelike ovisiti o sezoni i onome što je dostupno na lokalnoj tržnici - Dolcu. Agrifocaccia iz Buldoga kombinirat će tradicionalne namirnice iz Italije sa svježim domaćim hrvatskim proizvodima.
Za početak u ovom osebujnom talijanskom specijalitetu moći će se uživati petkom i subotom, i to samo uz prethodnu najavu jer se tijesto može koristiti samo jednu večer, nakon čega gubi svoja svojstva, hrskavost i kvalitetu.