Ovaj recept voljet ćete ukoliko ste ljubitelji mljevenog mesa, začina i tjestenina! Svi influenceri sada isprobavaju ovaj recept, a tvrde da je toliko dobar da ćete ga poželjeti pripremati svaki dan
Kada recept postane viralan, iza toga obično postoji dobar razlog! Društvene mreže ovih dana luduju za jednostavnim receptima, a ovih dana to je tjestenina koju se naziva 'turkish pasta'. Premda ima dosta sastojaka, riječ je o vrlo jednostavnom receptu koji će uspješno pripremiti i oni bez puno talenta, ali i oni koji nemaju puno vremena za pripremu ovog ukusnog ručka ili večere.
Baš kako tvrdi gastro blogerica Anna Paulova, ovaj recept pripremit ćete u manje od 30 minuta, a dovoljno je wow i za opuštenu večer pred televizijom ili za dolazak dragih gostiju.
Jelo kombinira klasične okuse na način koji djeluje potpuno svježe i uzbudljivo, a u njemu ćete uživati kao da ste u restoranu.
Sastojci:
- 500 grama mljevene junetine
- 1 žličica curryja u prahu
- 1 žličica paprike
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica luka u prahu
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 1 žuti luk narezan na kockice
- 2 češnja češnjaka
- 250 grama tjestenine
UMAK OD MASLACA
- 2 žlice maslaca
- 1 žličica slatke paprike
UMAK OD JOGURTA
- 2 šalice grčkog jogurta
- 2 češnja češnjaka
- sok od pola limuna
- prstohvat soli
Priprema:
- Pirjajte mljeveno meso (ukoliko niste ljubitelj junetine, zamijenite je puretinom) u tavi na srednje jakoj vatri s 1 žličicom curryja u prahu, slatkom paprikom i češnjakom u prahu te nekoliko obilnih prstohvata soli i papra.
- Kad meso porumeni, usitnite ga lopaticom da razbijete velike komade. Dodajte 1 glavicu luka narezanu na kockice i nastavite kuhati dok sve ne postane smeđe i hrskavo.
- Skuhajte tjesteninu po izboru u dobro posoljenoj vodi.
- Za umak od maslaca otopite 2 žlice maslaca u tavi, umiješajte 1 žličicu slatke paprike i promiješajte. Nećete upotrijebiti ovo sve—samo oko 1 žličice kad slažete jelo .
- Da biste napravili umak od jogurta, pomiješajte 2 šalice grčkog jogurta s 2 nasjeckana režnja češnjaka, sokom od pola limuna i prstohvatom soli.
- I na kraju sve sastavite: složite četvrtinu tjestenine, umaka od jogurta, govedine i umaka od maslaca. Po želji, na vrh možete staviti narezane cherry rajčice i puno sitno nasjeckanog svježeg peršina i korice limuna.
Ukoliko ste u potrazi za kulinarskim idejama iz različitih krajeva svijeta, isprobajte i španjolsku rižu ili ukusnu talijansku tjesteninu s bakalarom.