za prste polizati

Poželjet ćete ju jesti svaki dan: Svi luduju za viralnom turskom tjesteninom

09.12.2024 u 13:09

Bionic
Reading

Ovaj recept voljet ćete ukoliko ste ljubitelji mljevenog mesa, začina i tjestenina! Svi influenceri sada isprobavaju ovaj recept, a tvrde da je toliko dobar da ćete ga poželjeti pripremati svaki dan

Kada recept postane viralan, iza toga obično postoji dobar razlog! Društvene mreže ovih dana luduju za jednostavnim receptima, a ovih dana to je tjestenina koju se naziva 'turkish pasta'. Premda ima dosta sastojaka, riječ je o vrlo jednostavnom receptu koji će uspješno pripremiti i oni bez puno talenta, ali i oni koji nemaju puno vremena za pripremu ovog ukusnog ručka ili večere.

Baš kako tvrdi gastro blogerica Anna Paulova, ovaj recept pripremit ćete u manje od 30 minuta, a dovoljno je wow i za opuštenu večer pred televizijom ili za dolazak dragih gostiju.

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia

Jelo kombinira klasične okuse na način koji djeluje potpuno svježe i uzbudljivo, a u njemu ćete uživati kao da ste u restoranu.

Sastojci:

  • 500 grama mljevene junetine
  • 1 žličica curryja u prahu
  • 1 žličica paprike
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žuti luk narezan na kockice
  • 2 češnja češnjaka
  • 250 grama tjestenine

UMAK OD MASLACA

  • 2 žlice maslaca
  • 1 žličica slatke paprike

UMAK OD JOGURTA

  • 2 šalice grčkog jogurta
  • 2 češnja češnjaka
  • sok od pola limuna
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Pirjajte mljeveno meso (ukoliko niste ljubitelj junetine, zamijenite je puretinom) u tavi na srednje jakoj vatri s 1 žličicom curryja u prahu, slatkom paprikom i češnjakom u prahu te nekoliko obilnih prstohvata soli i papra.
  2. Kad meso porumeni, usitnite ga lopaticom da razbijete velike komade. Dodajte 1 glavicu luka narezanu na kockice i nastavite kuhati dok sve ne postane smeđe i hrskavo.
  3. Skuhajte tjesteninu po izboru u dobro posoljenoj vodi.
  4. Za umak od maslaca otopite 2 žlice maslaca u tavi, umiješajte 1 žličicu slatke paprike i promiješajte. Nećete upotrijebiti ovo sve—samo oko 1 žličice kad slažete jelo .
  5. Da biste napravili umak od jogurta, pomiješajte 2 šalice grčkog jogurta s 2 nasjeckana režnja češnjaka, sokom od pola limuna i prstohvatom soli.
  6. I na kraju sve sastavite: složite četvrtinu tjestenine, umaka od jogurta, govedine i umaka od maslaca. Po želji, na vrh možete staviti narezane cherry rajčice i puno sitno nasjeckanog svježeg peršina i korice limuna.

Ukoliko ste u potrazi za kulinarskim idejama iz različitih krajeva svijeta, isprobajte i španjolsku rižu ili ukusnu talijansku tjesteninu s bakalarom.