Olivia Henson

Prekrasna tijara posvećena Afroditi: Zašto je ova tijara tako važna u povijesti?

07.06.2024 u 17:14

Bionic
Reading

Olivia Henson danas je postala vojvotkinja od Westminstera, a na raskošnom vjenčanju u katedrali Chester u Cheshireu okupilo se oko 400 uzvanika, među kojima su i princ William te princeza Eugenie

Kraljevsko vjenčanje vojvode od Westminstera Hugha Grosvenora i Olivije Henson već je prozvano vjenčanjem godine, a lijepa je mladenka servirala jedan od najljepših vjenčanih kraljevskih izdanja. 31-godišnja mladenka blistala je svojom prirodno urođenom elegancijom, a blistavi detalj koji je krasio mladenku upravo je tijara!

Uz elegantnu vjenčanicu dizajnerice Emme Victorie Payne, mladenka je nosila dijamantnu tijaru izrađenu početkom prošlog stoljeća!

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Ova je raskošna tijara motiva lišća mirte i bobica naručena 1906. godine za vjenčanje Lorda Hugha Grosvenora i Lady Mabel Circhton, a nosile su je i druge mladenke: Hughova prabaka Sally Perry kada se udavala za vojvodu od Westminstera 1945, Hughova baka Viola Lyttelton na vjenčanju za Roberta Grosvenora 1946.

Posljednjih godina omiljenu je tijaru obitelji nosila Hughova sestra Lady Tamara Grosvenor kada se udala za Edwarda van Cutsema 2004, a sada joj je novi sjaj dala novopečena vojvotkinja Olivia Henson.

  • +10
Vjenčanje Olivie Henson i Hugha Grosvenora, vojvode od Westminstera Izvor: Profimedia / Autor: OLI SCARFF / AFP / PROFIMEDIA

Fabergéova tijara od lišća mirte logičan je izbor, s obzirom da je Olivijina svekrva Natalia Grosvenor zapravo praunuka velikog kneza Mihajla Mihajloviča od Rusije, a Fabergé je jedan od najcjenjenijih ruskih proizvođača dragocjenosti s draguljima. Također, lišće mirte u grčkoj je tradiciji bilo posvećeno Afroditi, božici ljepote.

Motiv cvijeća i lišća pratila je i vjenčanica, odnosno ručno apliciran vez prenesen s vela Olivijine praprabake iz oko 1880. godine.

ELITNO DRUŠTVO

Aristokracija na okupu: Princ William bez Kate stigao na raskošno vjenčanje godine

Pogledaj galeriju