u francuskoj

Liječenje ide dobro: Kralj Charles otputovao te susreo drage prijatelje

06.06.2024 u 15:15

Kralj Charles III i Camilla

Izvor: Profimedia / Autor: Pool / Zuma Press / Profimedia

Bionic
Reading

Emmanuel Macron i kralj Charles III. susreli su se u Francuskoj na velikoj i važnoj obljetnici koja je označila prvo putovanje britanskog kralja otkako je svijetu objavio da boluje od karcinoma

Otkako je u siječnju objavio da je bolestan te da je u početku liječenja, kralj Charles III. nije napuštao monarhiju. 75-godišnji kralj prima terapiju, a došlo je i vrijeme za prvo inozemno putovanje otkako je počeo s liječenjem u siječnju.

Kralj Charles III. sa svojom je suprugom Camillom otputovao u Normandiju na obilježavanje 80. godišnjice iskrcavanja Dana D, a tamo su ih dočekali francuski predsjednik i njegova supruga.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Predsjednik Emmanuel Macron i Brigitte Macron posljednji su put ugostili britanski kraljevski par u rujnu u Parizu, a sada su se s njima susreli na događaju Ministarstva obrane i Kraljevske britanske legije na spomeniku britanske Normandije na plaži u Ver-sur-Meru.

Ova je svečana služba organizirana u čast velike vojne operacije u kojoj je sudjelovalo oko 156 000 ljudi, 7 000 brodova i 10 000 vozila koja je napala njemačke snage u Normandiji 6. lipnja 1944.

'Nikada neću zaboraviti nevjerojatne prizore i zvukove tisuća ljudi nagrađenih medaljama koji ponosno marširaju u francuski zalazak sunca na ovim plažama', rekao je kralj Charles te zaključio: 'Naša je zahvalnost neizmjerna, a naše divljenje vječno.'

Kralj Charles III. i kraljica Camilla obljetnicu Dana D obilježili su i jučer u Portsmouthu, a pridružio im se i princ William koji je održao emotivan govor u čast ratnih veterana.

UPLAKANA PORED CHARLESA

Krije li palača nešto od javnosti? Suze kraljice Camille obišle svijet

Pogledaj galeriju