VOJVODA OD WESTMINSTERA

Svih ovih godina bio je najpoželjniji britanski neženja, no sada ostaje bez te titule

06.06.2024 u 17:09

Bionic
Reading

Hugh Grosvenor, sedmi vojvoda od Westminstera, sutra će prestati biti najpoželjniji britanski neženja, a njegovo vjenčanje, uvjereni su mnogi, moglo bi izgledati poput scena iz hit serije 'Bridgerton'. Ono što svi s nestrpljenjem iščekuju pojavljivanje je princa Williama, ali vjerojatno i princa Georgea, kojem je Grosvenor krsni kum

Bit će to definitivno vjenčanje godine u Velikoj Britaniji, a ono je toliko važno i prestižno da ga nema namjeru propustiti ni princ William. Hugh Grosvenor, vojvoda od Westminstera, jedan od najpoželjnijih, ali i najbogatijih Britanaca, sutra će se na vječnu ljubav zakleti Oliviji Henson.

Vjenčanje će se održati u katedrali Chester, na sjeveru Engleske, a među uzvanicima neće nedostajati onih plave krvi. 33-godišnji Hugh i dvije godine mlađa Olivia zaručili su se u travnju 2023., nakon dvije godine veze, a punih godinu dana planirali su do najsitnijeg detalja sve za njihov dan iz snova.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Budući da je vojvoda bio jedan od bliskih prijatelja princa Harryja i Williama, očekivao se i njihov dolazak. No princ Harry vjenčanje će propustiti, a William, čijem je sinu Georgeu Hugh Grosvenor krsni kum, imat će posebnu ulogu na vjenčanju.

Udajom će Olivia postati nova vojvotkinja od Westminstera, a o kako važnom događaju je riječ, govori i to što je prestižni Times njihovo vjenčanje nazvao 'najviše kraljevskim od nekraljevskih vjenčanja godine'. To i ne treba čuditi jer se sedmog vojvodu od Westminstera smatralo jednim od najpoželjnijih britanskih neženja, a procijenjeno bogatstvo njegove obitelji iznosi oko 11,7 milijardi eura, zbog čega je on najbogatija osoba u Ujedinjenom Kraljevstvu mlađa od 40 godina, ali i 14. najbogatija u ukupnom poretku.

Hugh Grosvenor, vojvoda od Westminstera Izvor: Profimedia / Autor: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

On ujedno predsjeda Zakladom Grosvenor, ali i dobrotvornom organizacijom Westminster Foundation. Kada je riječ o posjedima, recimo samo da obitelj posjeduje oko 300 hektara zemljišta, a na kojima su nekretnine u londonskim četvrtima Mayfair i Belgravia, ali i mnogobrojne zgrade i kuće u više od 40 gradova diljem svijeta.

Kroz Zakladu Westminster Grosvenor pomaže ugroženim mladim ljudima u Westminsteru i Chesteru, odakle potječe njegova obitelj. U slobodno vrijeme bavi se streljaštvom te je čak predstavljao Veliku Britaniju na olimpijskim natjecanjima, kao i diljem zemlje.

UPLAKANA PORED CHARLESA

Krije li palača nešto od javnosti? Suze kraljice Camille obišle svijet

Pogledaj galeriju

Titulu vojvode od Westminstera dobio je s 25 godina, 2016., kada je njegov otac Gerald Cavendish Grosvenor preminuo sa samo 64 godine, a na pogrebu su bili i brojni članovi kraljevske obitelji. To ne treba čuditi jer je njegova majka Natalia krsna kuma 41-godišnjem princu Williamu.

Upravo je on, kao i mlađi mu brat princ Harry, imao posebnu ulogu na vjenčanju Hughove starije sestre, lady Tamare, kada se 2004. udala za Edwarda van Cutsema, a obredu u katedrali Chester prisustvovali su i kraljica Elizabeta II te princ Philip.

  • +6
Prinčevi William i George na utakmici Izvor: Profimedia / Autor: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kao da sve te poveznice nisu dovoljne, Hughu je krsni kum kralj Charles, a on je pak prihvatio biti krsni kum 10-godišnjem princu Georgeu, ali i petogodišnjem princu Archieju. Kako otkrivaju za magazin People dobro upućeni izvori, i nakon svađe između prinčeva Grosvenor je ostao u odličnim odnosima i s Williamom i s Harryjem.

A kako bi sve proteklo po njihovim željama, Hugh i Olivia angažirali su najbolje stručnjake koji im pomažu u organizaciji. Uz to, budući mladenci platili su 100 tisuća sadnica cvijeća koje su proteklih dana bile posađene diljem grada da bi i ulice zablistale na dan njihovog vjenčanja.