prva doza

Premda to baš i nije uobičajeno, iz kraljevske palače objavili: Kraljica Elizabeta i princ Philip cijepljeni su protiv korone

10.01.2021 u 09:20

Bionic
Reading

Kraljica i Vojvoda od Edinburgha pridružili su se milijunu ostalih Britanaca koji su primili cjepivo protiv koronavirusa

Inače, predstavnici Buckinghamske palače izuzetno rijetko, ako gotovo ikad, komentiraju zdravstveno stanje članova kraljevske obitelji, no s obzirom na to da se u Velikoj Britaniji jednako kao i kod nas radi o nacionalnoj kampanji protiv cijepljenja, logično je da su predstavnici obitelji javnost obavijestili da su se i monarsi cijepili.

Kraljica Elizabeta (94) i princ Philip (99) odlučili su s javnošću podijeliti ovu vijest, a cjepivo im je dao kraljevski liječnik u dvorcu Windsor, gdje par provodi vrijeme tijekom lockdowna u Velikoj Britaniji. Kraljica i vojvoda pripadaju drugoj skupini cijepljenih, osoba starijih od 80 godina, a cijepivo su primili nakon što je ono dano medicinskim djelatnicima.

  • +15
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Owen Humphreys / PA Images / Profimedia

Inače, danska kraljica Margareta II prva je cijepljena pripadnica jedne kraljevske obitelji, a koja je svoju dozu dobila tijekom proteklog tjedna.