U kuhinji vrijedi pravilo – što manje izbora, više kreativnosti. Rezultat su brojna nova jela za svako doba dana
Kod jela od malo namirnica prednost je brzina pripreme, a često ne izostane ni efekt iznenađenja zbog odličnog okusa! Takva su jela i dobra prilika za upoznavanje i korištenje novih začina, koji do izražaja najbolje dolaze u jednostavnim kombinacijama.
Palačinke od banane
U blenderu pomiješajte dva jaja i jednu bananu, a možete dodati i malo cimeta ili nekoliko kapi ekstrakta vanilije. Pecite ih s obje strane i dobit ćete ukusne, manje i deblje palačinke poput američkih, koje možete poslužiti s medom, rastopljenom čokoladom ili pekmezom.
Batat, mrkva i luk
Ogulite slatki krumpir, mrkvu i luk i narežite ih na manje komade. Sve posložite na papir za pečenje, prelijte maslinovim uljem, posolite i popaprite te dobro izmiješajte, a pasat će i mješavina mediteranskih začina. Pecite na 180-200 stupnjeva 30-40 minuta, dok ne omekša iznutra, a izvana postane hrskavo.
Rajčica, mozzarella i bosiljak
Vječni caprese uvijek je dobra ideja! Sastojke začinite maslinovim uljem i svježe mljevenim paprom. Volite li sušene rajčice, kušajte ih s kriškama mozzarelle na preprženom kruhu. Buon appetito!
Još ideja za ukusna jela od tri sastojka čeka vas na www.brzoifino.hr.
Svoje recepte za jela pripremljena od tri do pet namirnica prijavite na Brzo & Fino kreativni natječaj i osvojite odlične i korisne nagrade!