ideja za putovanje

Posjetili smo grad koji ima više mostova nego Venecija, Amsterdam i London zajedno

01.07.2024 u 09:47

Bionic
Reading

Zateknete li se u jednom od najvažnijih europskih pomorskih centara, oduševit će vas fascinantnom atmosferom i ugođajem i pružiti brojne zanimljivosti

Zaljubljenik u arhitekturu, zabavu, povijest i kulturu taj grad treba posjetiti i doživjeti barem jednom u životu. I dok je odlazak na nepoznate destinacije u prošlosti bio neizvjesna avantura, putovanja su danas su značajno lakša, zahvaljujući modernoj tehnologiji uvijek dostupnoj putem mobilnog telefona. Uz HUAWEI Pura 70 Pro putovanja itekako mogu obogatiti život i pomoći da se nikad ne upadne u kolotečinu ili ne daj bože dosadu.

Fascinantna arhitektura u 'Gradu mostova'

Šesti po veličini grad u Europskoj uniji, a drugi u Njemačkoj, nazivaju Gradom Mostova ili Venecija Sjevera budući da najvećim dijelom leži na vodi. Obiluje mnoštvom crkava i starih građevina. Svakog će fascinirati svojom bogatom arhitekturom te jednostavno mamiti da zastanete i divite se svakom pojedinom reljefu i strukturi.

Huawei

Šetajući ulicama primijetit ćete koliki su utjecaj imale Danska i Engleska, kako na stanovništvo, tako i na arhitekturu, a osim po arhitekturi grad je prepoznatljiv i po prelijepom jezeru Alster, koje se nalazi u samom centru.

Huawei

Zelena prijestolnica Europe s brojnim kanalima

Veliki dio površine Hamburga prekriven je parkovima. Nosi titulu Europskog zelenog grada i ima izuzetno razvijenu ekološku politiku. Smatra se čak i najzelenijim europskim gradom, tako da parkova i zelenila ima dovoljno za kvalitetan odmor očiju.

Huawei
Huawei

Ovaj grad posjeduje ogromne luke, lunaparkove, glasovitu vijećnicu, 2.500 mostova (slovi za grad s najvećim brojem mostova u Europi), ulicu Reeperbahn čiji sadržaj podsjeća na ulicu 'crvenih fenjera' u Amsterdamu i druga brojna mjesta koja treba vidjeti i zadržati se ondje.

HUAWEI Pura 70 Pro uvelike će vam olakšati organizaciju dnevnog putovanja i traženja gradskih atrakcija koja vrijedi posjetiti. Naime, uz jednostavno instaliranje aplikacije Google Maps, imat ćete cijeli grad na dlanu, a AppGallery trgovina aplikacija nudi vam i nekoliko odličnih alternativnih opcija uz koje se i u malim uličicama lako snaći.

Huawei

U svemu će vam pomoći i prijateljska atmosfera i opušteni način života u Hamburgu, koji ga čine ga iznimno ugodnom destinacijom za istraživanje.

Beatlesi iz Hamburga krenuli na svoju prvu turneju

Među ostalim Hamburg nudi 50 muzeja, 45 kazališta i oko 100 glazbenih dvorana i klubova. Riječ je o jednom od najvećih glazbenih gradova na svijetu, odmah iza New Yorka i Londona. Obratite pozornost na koncertnu dvoranu Elbphilharmonie (čudesnog izgleda s lokacijom na rijeci i valovitim krovom).

Huawei
Huawei

Inače, malo je onih koji znaju da su Beatlesi svjetsku karijeru počeli upravo u Njemačkoj i to u Hamburgu 1960. godine dok su bili potpuno nepoznat sastav. U Hamburgu su nastale i njihove kasnije poznate frizure 'a la Beatles', a tu su napravili i svoje prve snimke. Od 2008. u čast njima u gradskoj četvrti St. Pauli postoji Trg Beatlesa na kojem su postavljene njihove siluete.

St. Michaelis crkva, poznata i kao Michel

Prekrasna luteranska crkva dominira panoramom Hamburga. Riječ je o jednom od najpoznatijih simbola grada i jedna od najvažnijih sakralnih građevina u Njemačkoj. Tko želi, može se popeti na crkveni toranj (visok 132 metra) i uživati u spektakularnom pogledu na grad, u čemu će vam bitno pomoći Ultra Speed Snapshot značajka HUAWEI Pura 70 Pro uređaja.

Huawei

Ona vam omogućuje zumiranje objekata iz velike udaljenosti i snimanje subjekta u pokretu s točnim fokusom i visokom razinom jasnoće, uz koje ćete primijetiti kako čak i izdaleka kamera još uvijek može proizvesti mirniju sliku od one koju su vaše oči mogle uočiti.

Huawei

Prošetajte kroz četvrt Speicherstadt

Speicherstadt, ili Grad skladišta, u Hamburgu predstavlja jedno od najimpresivnijih arhitektonskih ostvarenja iz razdoblja kasnog 19. stoljeća. Izgrađen između 1883. i 1927. godine, ovaj kompleks je najveće skladišno područje na svijetu izgrađeno na drvenim pilotima. Speicherstadt je posebno značajan zbog svoje gotičke crvene cigle koja krasi brojne mostove i kanale koji presecaju ovaj distrikt. Uvršten je na UNESCO-vu listu svjetske baštine, što dodatno potvrđuje njegovu kulturnu i povijesnu važnost.

Huawei

Jedna od najfascinantnijih atrakcija unutar Speicherstadta je Miniatur Wunderland, najveća maketa željeznice na svijetu, koja privlači milijune posjetitelja godišnje. Tu je i Muzej začina koji nudi uvid u globalnu trgovinu začinima kroz vrijeme, što je posebno relevantno s obzirom na to da je Hamburg povijesno bio značajna trgovačka luka za trgovinu začinima. Osim toga, Speicherstadt je dom i Međunarodnom pomorskom muzeju, koji prikazuje 3000 godina pomorske povijesti i uključuje impresivnu kolekciju modela brodova i pomorskih karata.

Huawei

Svaki kutak Speicherstadta nudi jedinstven uvid u bogatu trgovačku povijest Hamburga i ostaje vitalni dio njegovog kulturnog identiteta. Ovaj povijesni distrikt nije samo mjesto gdje se čuvaju roba i povijesni artefakti, već je živo središte kulture, umjetnosti i obrazovanja koje nastavlja inspirirati posjetitelje iz cijelog svijeta. Speicherstadt s gotičkim crvenim ciglenim zgradama i brojnim kanalima idealna je lokacija za savršene fotke za društvene mreže, s kojima nikoga neće ostaviti ravnodušnima. Mali savjet, pričekajte sumrak za WOW faktor.

Gastro doživljaj

Restorana ovdje ima kao u priči! Talijanska, japanska, korejska, turska, indijska, grčka, nema čega nema. A opet, kad si među lokalcima, grehota je ne kušati lokalne specijalitete.

Huawei

HUAWEI Pura 70 Pro pomoći će i u traženju najboljih mjesta za jelo. Sve što je potrebno da pronađete restorane s najboljom ponudom jest instaliranje Google Maps aplikacije, koja će vam u trenu prikazati prijedloge, recenzije korisnika i detaljne upute kako doći do mjesta na kojem ćete odmoriti i uživati u lokalnim specijalitetima. Pritom, dok uzimate predah uz neko atraktivno jelo ili osvježavajuće piće, iskoristite vrijeme i za punjenje mobitela, kako biste bili sigurni da će raditi sve do kasnovečernjeg povratka u apartman.

Huawei

Dobra vijest je da ćete HUAWEI Pura 70 Pro pametni telefon napuniti do 50% za samo - 15 minuta! No, i bez stanke za punjenje uz njega možete biti posve bezbrižni zbog dugovječne baterije od 5.050 mAh.

Ako ste, pak, u nedoumici što jesti u Hamburgu, jasno je da 'morate' pojesti hamburger, omiljenu hranu koju su njemački iseljenici ponijeli sa sobom u Ameriku. Ondje se ponose juhom od jegulje s povrćem (Aalsuppe), Finkenwerder Scholle tradicionalnim jelom koje se sastoji od pohane plave ribe, obično lista koja se peče s maslacem, lukom i slaninom, Hamburger Pannfisch koji se sastoji od fileta bijele ribe (kao što su bakalar ili oslić), koji se peku do zlatno-smeđe boje. Uz ribu se obično poslužuju pečeni ili kuhani krumpiri, kao i senfni umak koji daje jelu bogat i pikantan okus. Jelo se često garnira sjeckanim peršinom i prženim lukom za dodatnu aromu i teksturu. Za slatkoljupce tu je i Franzbrötchen, popularna slastica iz Hamburga koja nalikuje na cimet rolicu.

Huawei

Popularno piće koje se služi u Hamburgu je Alsterwasser i pravi se od mješavine piva i limunade. Hanseatic Coffee je popularno piće u Hamburgu koje se sastoji od kave, ruma, šlaga i čokolade, a tu je i Helbing Kümmel tradicionalni liker iz Hamburga koji se proizvodi od kima, šećera i alkohola.

Bez obzira na interese i preferencije, Hamburg pruža raznoliko iskustvo koje će zadovoljiti apsolutno svačiji ukus.

Prilog je nastao u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima te u suradnji s HUAWEI Hrvatska.