Pečene paprike s mirisnim začinima idealan su prilog za mesna jela, a bonus je to što se ova sezonska poslastica pripremi u tren oka
Pečene paprike po želji možete začiniti s malo balzamičnog octa, a osim što se slažu uz pečeno meso, idealan su prilog kojim ćete obogatiti suhoparne sendviče.
Potrebni sastojci:
4 velike paprike
2 velike žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1/4 čajne žlice suhog origana
sol i svježe mljeveni papar
grančice svježe majčine dušice, listići bosiljka
Priprema
Paprike prepolovite i izvadite im sjemenke. Češnjak tanko nasjeckajte.
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva, a na lim za pečenje posložite paprike da im vanjska strana bude dolje.
Poprskajte ih maslinovim uljem i pospite nasjeckanim češnjakom. Posolite, poparite i pospite origanom.
Pecite ih oko 35 minuta, dok ne omekšaju i dok im se koža ne napuhne na mjestima i ne potamni.
Kad su gotove prekrijte ih folijom i ostavite da se ohlade jer ćete tako lakše odstraniti kožicu.
Očišćene paprike zalijte s još malo maslinova ulja i dodajte nekoliko listića svježe majčine dušice i bosiljka.