ASTRO INFO ZA SVE ZNAKOVE

Retrogradni Merkur obojit će kolovoz zbrkom i nesporazumima

28.07.2024 u 07:30

Bionic
Reading

Kolovoz se najčešće povezuje s godišnjim odmorom, ljetovanjem, zabavom i flertom, no planetarni položaji daju naslutiti da će ove godine biti obojen drugačijim bojama

Retrogradno kretanje Merkura donijet će smetnje u komunikaciji, prometu i odnosima, a boravak Venere u Djevici unijet će oprez i suzdržanost u međuljudske odnose.

U nastavku provjerite kako će se planeti kretati u kolovozu.

Mladi Mjesec u Lavu 4. kolovoza potaknut će vas da se usredotočite na započinjanje novih kreativnih projekata. Pronađite vremena za zabavu i hobije. Ako ste u vezi, posvetite se voljenom i stvorite romantičan ugođaj. Samce očekuje uzbudljiv susret.

U ponedjeljak 5. kolovoza Venera napušta strastvenog Lava i ulazi u suzdržanu Djevicu, što znači da ćete postati oprezniji u ljubavi i odnosima. Njegovat ćete praktičniji pristup u ophođenju i biti sramežljiviji nego inače. Djevičanska Venera ne traži eksploziju strasti, već teži za stabilnošću i razumijevanjem. Zato se nećete olako upuštati u flert i nove veze.

  • +4
Jennifer Lopez je rođena 24. srpnja 1969. u znaku Lava Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Istog dana Merkur počinje retrogradno kretanje u Djevici, otvarajući vrata nesporazumima, kašnjenjima i zastojima. Budući da Djevica upravlja obavezama, čistoćom, zdravljem i redom, ta će područja biti posebno pogođena. Ne tražite savršenstvo, već budite blagi prema sebi i drugima.

Nazadni Merkur 15. kolovoza ulazi u Lava, u kojem će provesti ostatak retrogradnosti. U dva iduća tjedna nećete imati zanimanja ili strpljenja za posao, niti ćete se htjeti zamarati detaljima. Nastojite pronaći ravnotežu između zabave i obaveza, a u ophođenju nemojte biti previše ozbiljni. Kada 19. kolovoza na nebu zasja pun Mjesec u Vodenjaku, ojačat će vam potreba za neovisnošću. Suprotstavit ćete se onome što osjećate da vas sputava. Privlačit će vas sve što je neobično i nekonvencionalno, a promjena strategije dovest će do dobrih rezultata.

U četvrtak 22. kolovoza Sunce napušta energičnog Lava i ulazi u Djevicu. Vladavina tog znaka razdoblje je povratka u svakodnevicu nakon odmaranja i opuštanja. Iako će retrogradni Merkur i dalje stvarati smetnje, fokus će vam prijeći sa zabave i druženja na posao i obaveze.

U srijedu 28. kolovoza Merkur se počinje kretati naprijed, što će donijeti olakšanje cijelom zodijaku. Sljedećih nekoliko tjedana bit će vam lakše uskladiti privatni i poslovni život, a planovi će se odvijati s manje komplikacija.

Dan kasnije, 29. kolovoza, Venera ulazi u Vagu, što nagoviješta povećano zanimanje za zavođenje i romansu. Kao vladarica Vage, Venera se ugodno osjeća u njoj, iz čega proizlazi da će idući tjedni biti sjajni za ljubavna osvajanja i buđenje romantike u dugim vezama. Nastojat ćete provoditi više vremena s drugima, a u odnosima ćete biti tolerantniji i spremniji na dogovor.