Mnogima najomiljenije proljetno voće, jagode, u ovoj ukusnoj roladi prava su eksplozija svježine, a krema u kojoj je i burbon vanilija dobitna je kombinacija za kolač koji ćete nakon kušnja željeti još i još
1 bjelanjak
40g brašna
30 g šećera
30 g maslaca
jestiva boja po izboru
Biskvit
4 jaja
120g brašna
120g šećera
mrvica soli
Krema
400 ml mlijeka
2 žlice šećera
1 bourbon vanilija - puding
1 žumanjak
120g margarina za kreme
150-200 g jagoda
Priprema: Sve sastojke za dekoraciju pomiješajte, napunite vrećicu za ukrašavanje ili vrećicu za led i odrežite joj vrh. Pripremite odgovarajući pleh, stavite papir za pečenje na njega i od smjese napravite ukrase po želji. Pleh stavite u zamrzivač na15 min., a dotad pripremite smjesu za biskvit. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Umutite bjelanjke u čvrst snijeg.
Žumanjke umutite sa šećerom (i malo soli), dodajte brašno i ručno dodajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu prelijte preko nacrtanih šara i sve skupa stavite peći na 180 stupnjeva 15 min. Kad je biskvit pečen, odvojite ga od papira i smotajte u roladu dok je još vruć te ga ostavite da se ohladi. U međuvremenu pripremite kremu. Stavite kuhati oko 3 dcl mlijeka sa šećerom, u ostatak mlijeka umiješajte puding i žumanjak, dodajte to u provrelo mlijeko i kuhajte uz stalno miješanje dok ne prokuha.
Ostavite kremu da se hladi te, kada se ohladi, umiješajte margarin i jagode. Namažite biskvit kremom i ponovo ga smotajte u roladu te stavite u hladnjak.
Recept nam je poslala Goranka Hajdin Pribanić.
Bez obzira jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala