Godišnje je doba kada na tržnicama možete birati između više vrsta krumpira pa je idealna prilika da napravite ukusnu salatu s kobasicama, pikantnom papričicom i začinima
Ovaj recept predviđen je za dvije osobe, a preporučuje ga stranica Taste Spotting. Vrijeme pripreme je do pola sata, od čega je 15 do 20 minuta potrebno da se skuha krumpir.
pola kilograma mladog crvenog krumpira
1 kobasica narezana na komadiće
1 mala pikantna papričica
crveni luk
1 čajna žličica mrvljenog kumina
pola čajne žličice meda
2 jušne žlice nasjeckanog korijandera
sol, papar i vlasac
Priprema
Krumpir operite i kuhajte u slanoj vodi. Ako ga lako probijete vilicom, znat ćete da je kuhan.
Čim stavite kuhati krumpir, na tavici s malo ulja pržite kobasicu i papriku dvije do četiri minute, dok kobasice ne dobiju boju. Pržene kobasice i papriku stavite na papirnati ručnik da upiju višak masti.
Kad je krumpir gotov, ocijedite ga i ostavite da se ohladi pa nastavite s pripremom ostalih sastojaka. U zdjeli pomiješajte vlasac, med, kumin i korijander te dodajte kobasicu s papričicom. Krumpir na kraju ogulite i po potrebi narežite na manje komade pa dodajte u zdjelu. Po želji možete dodati još soli i papra.