Neke stare mudrosti ne može pobijediti ni najnovija tehnologija pa pročitajte koje savjete baka i starijih generacija vrijedi poslušati kada je svijet kuhinje u pitanju
1. Da bi keksi ostali što dulje svježi, poslušajte bakin savjet i na dno posude stavite malo papira.
2. Ako vam se u soli stvaraju grudice, ubacite nekoliko zrna riže jer će upiti vlagu.
3. Da biste s prstiju skinuli fleke od čišćenja voća (poput jagoda), natrljajte ih oguljenim krumpirom ili ih operite u octu.
4. Da bi zelena salata ostala što dulje svježa, omotajte je u papirnati ručnik pa onda spremite u hladnjak.
5. Kruh će dulje ostati svjež ako u vrećicu stavite malo celera. Nije poznato zašto kruh ostaje svježiji uz celer, ali stručnjaci iz Life Hackeryja tvrde da to djeluje.
6. Ako vam se dogodi da juha, složenac ili neko drugo tekuće jelo ima previše masnoća, to možete riješiti kockom leda. Stavite je u juhu i masnoća će se okupiti oko nje pa ćete je lakše izvaditi žlicom.
7. Iako se ne preporučuje više puta koristiti isto ulje za kuhanje, ponekad nemamo izbora. U tom slučaju u njemu prvo popržite malo đumbira jer će on pokupiti sve mirise i okuse od prethodnog kuhanja.
8. Ako vam, se događa da mlijeko postane kiselo prije isteka roka, to možete spriječiti tako da u nj uspete malo soli.
9. Voda koja se prvo prokuha pa ohladi, brže će se smrznuti nego direktna iz slavine. To je korisna informacija ako imate kakvo slavlje i ponestane vam leda.