GRECE GHANEM

Sjedokosu modnu ikonu ne možete ne voljeti zbog osebujnog stila koji krši sva pravila

03.10.2022 u 21:51

Bionic
Reading

Pedeset plus influencerica Grece Ghanem vječna je modna inspiracija te ne prestaje nizati genijalne stajlinge koji krše uvriježena pravila odijevanja kad se radi o zrelijim damama

Modne ovisnice dobro poznaju Grece Ghanem, kreativnu Kanađanku u čiji se stil jednostavno ne možete ne zaljubiti.

Uvijek drugačija i inovativna, sjedokosa pedeset plus modna ikona ponovno nas je opčinila svojim stajlingom u kojem su je ulovili fotografi prilikom dolaska na modnu reviju ukrajinske dizajnerice Litkovske u sklopu Tjedna mode u Parizu.

  • +2
Grece Ghanem Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Grece s nevjerojatnom lakoćom slaže sjajne modne kombinacije pa je osmislila casual look koji briše godine.

Trendi hlače sa širokim nogavicama, kakve su hit ove sezone, spojila je s uskom dolčevitom u intenzivno plavoj boji, a u ovaj chic outfit uklopila je combat čizme i crnu kožnu torbu.

Kao i uvijek, stajling je osvježila upečatljivim sunčanim naočalama, svojim omiljenim dodatkom, lepršavim 'srebrnim' bobom i nenametljivim ružem.

U ranijem intervjuu za britanski Vogue Grece je otkrila da razlika između odjeće koju je nosila u 30-ima i danas i nije toliko drastična.

'Uvijek sam voljela hrabre boje i moćne printove', kaže bivša mikrobiologinja te ističe kako je u pedesetima samouvjerenija no ikada. Među stvarima koje bi spasila iz požara odmah ističe svoj kožni trench, torbu Cassette Bottege Venete i traperice Levi's, koje ima od dvadesetih, a dodaje da se njezina garderoba sastoji od kvalitetnih i bezvremenskih komada.

Prije pet, šest godina započela je i njezina avantura u modnom svijetu, nakon što je njezina kći Cheyenne, naviknuta na to da joj mama opsjednuta modom posuđuje račun na Instagramu za pregledavanje street style fotografija, potaknula Grece da otvori svoj profil.

'Počelo je kao hobi - uvijek bismo snimale 'modne' fotografije dok smo putovale. Odlučile smo da ćemo, ako već dijelimo fotografije koje je snimila, učiniti to sa svrhom', kaže Grece te smatra da godine nisu najvažniji faktor koji odlučuje o tome kako će se netko odijevati.

Ipak, dodaje, usprkos velikim koracima, modna industrija nije se u potpunosti odmakla od 'fetišiziranja' mladih.

'Došlo je do poboljšanja, a promjene se ne događaju preko noći. Još uvijek su malo zastupljene dame svih dobi među manekenkama. Često ću npr. biti stilizirana u konzervativnijem i klasičnijem stilu u usporedbi s mlađim modelima samo zato što sam starija. Ali to što sam zrelija ne znači da imam klasičan stil', iskrena je ova zaljubljenica u modu.