LAKO I FORA

Složite divne božićne ukrase kalupima za kolače

07.12.2015 u 11:23

Bionic
Reading

Blagdanska je čarolija započela, ulice gradova prelijepe su i sjaje jer je advent u punom jeku, a to znači da se bliži vrijeme za kićenje božićnog drvca. Ako želite ove godine imati drugačije i simpatične ukrase, lako ćete ih napraviti sami

Izrada božićnih ukrasa itekako je zabavna, posebno ako se cijela obitelj okupi oko stola pa prione na posao. Postoji mnogo ideja i načina za prekrasne božićne ukrase, a ako ste početnik, probajte s ovim jednostavnim, ali jako lijepim primjerima.

Zgodni su, a lako ih je napraviti

Za ove simpatične ukrase potreban vam je filc, kalupi za kolačiće, vata, deblji konac za goblene, igla i gumbići.

Kalupi za kolače u obliku božićnog drvca ili zvjezdica idealni su za ove ukrase. Na tkaninu prislonite kalup pa iscrtajte oblik. Izrežite dva ista komada i između njih stavite malo vate pa sašijte koncem. Tako će biti puniji. Nakon toga ukrasite gumbićima koje ćete također sašiti i dobiti mini okićeno drvce. Na vrh još dodajte konac za vješanje i ukras je gotov.

Ovo je samo jedna od ideja, ali bilo koji blagdanski oblik možete ukrasiti na razne načine, posuti šljokicama i svjetlucajućim konfetima, ušiti šljokice ili ocrtavati bojama za tkanine

Osim ideje s kalupima za kolače, nije teško ni napraviti snjegovića, dok oni malo spretniji mogu složiti mini božićna drvca. Štapići za ražnjiće i komad stiropora ili deblje spužve dodatan su materijal koji vam treba za slatka drvca koja mogu krasiti stan ili ured na poslu.