lijepa naša

Šolta je prava Dalmacija u malom, pruža odmor za dušu i tijelo

09.08.2024 u 07:17

  • +2

Šolta

Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Bionic
Reading

Naši su otoci oduvijek jedan od najvećih aduta našeg turizma, a britanski mediji sada su jedan kraći tekst posvetili Šolti i njezinim ljepotama

Iako često zasjenjena poznatijim destinacijama poput Hvara i Visa, Šolta ima mnogo toga za ponuditi, o čemu su se sada raspisali i iz britanskog izdanja The Sun-a. Kao primarnu i najveću prednost ističu netaknutu prirodu, a naglasili su i ljepotu prekrasnih plaža, skrivenih uvala i kristalno čistog mora.

Šolta je otok s mnogim prednostima koje ga čine idealnom destinacijom za turiste u potrazi za autentičnim doživljajem Dalmacije. Od kamenih kućica do lokalne gastronomije, Šolta je prava Dalmacija u malom koja pruža odmor za dušu i tijelo.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Otok opisuju kao mali komadić raja zahvaljujući skrovitim plažama i kristalno čistom moru, a naveli su i nekoliko mjestašca koje vrijedi posjetiti.

Grohote su opisali kao najstarije i najveće naselje na otoku te opisali pitoreskne uličice: 'Njegovo središte je labirint uskih uličica sastavljen od stambenih zgrada i taverni.'

'Unatoč najvećem naselju na otoku, izletnike najčešće privlače Maslinica, Stomorska i Nečujam', stoji u tekstu koji opisuje tri mala ribarska naselja kao mjesto gdje posjetitelji mogu uživati u ljepoti tradicionalnih dalmatinskih kamenih kuća. Ipak, unatoč šarmu kamenih kućica, u tekstu stoji kako turisti češće posjećuju otok zahvaljujući njegovoj zapanjujućoj prirodnoj ljepoti, mirnim uvalama, uvalama i prekrasnim plažama.

'Smještena na zapadnoj strani otoka, uvala Šipkova, u blizini ribarskog mjesta Maslinica, jedina je pješčana plaža na otoku', piše u britanskom tekstu koji dodaje kako se do pješčane plaže može doći automobilom ili pješice.

Također, spominju i uvalu Šešula za koju navode da se često kiti titulom nautičkog blaga pa je tako idealno mjesto za izlete brodom.

mornarski i opušteni look

Ljeti ne možemo bez vječnih prugica: Obožava ih i slavna oskarovka

Pogledaj galeriju