RECEPT

Špinat s jajima i bešamel umakom

22.08.2011 u 14:14

Bionic
Reading

Kreativna kombinacija špinata, jaja, parmezana i bešamel umaka pravi je izazov za gurmane. Ukoliko se smatrate gurmanom, ne propustite naučiti, a potom i pripremiti ovo jelo

Potrebni sastojci:

800 g svježeg špinata
400 g umaka bešamel
4 jaja
30 g sira parmezana
30 g maslaca
2 režnja češnjaka
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:

Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja dodamo protisnuti češnjak i, čim češnjak zamiriše, dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući sedam do osam minuta. Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C 15-ak minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Recept je preuzet sa stranice Crochef.hr