KAD SE MALE SAJLE SLOŽE

Što je jače? Brod, sajla ili tri kamiona?

01.03.2013 u 13:24

Bionic
Reading

Prizor kao da je smišljen za crtić 'A je to'. Rusi izvlače golem brod iz vode. Upregnuli su čak tri kamiona za vuču i poredali ih nasumce u lanac. Svima osim njima jasno je da nema šanse da plan upali. Pitanje za 100 rubalja je: što je prvo popustilo? I bonus za 50 kopjejki: kako biste vi izvukli brod?

Okej, svi se slažu s tim da je brod koji tri kamiona pokušavaju izvući prava mrcina. Utoliko je čudnije to što improviziraju izvlačenje. Redom, kamion koji ima brod na prikolici je neki novi Renault. Ispred njega su dvije ruske mrcine od kamiona, jedan tegleći i jedan sandučar. Dva ruska kamiona izgledaju kao metalne gromade. Renault ima led svjetla i plastični odbojnik.

Sjećate se ruske basne o repi? One u kojoj je djed posijao repu, ova izrasla prevelika i nije je mogao iščupati ni uz pomoć ukućana, sve dok nije pozvao miša? Očito ima Rusa koji ne znaju vlastite poučne priče. Pouke ove basne brojne su, ali jedna bode oči: miš je bio na kraju lanca! Da je bio, npr., između bake i unuka, rastrgali bi ga. Još samo da je jedan od desetak 'pomagača' pazio u školi…