FIT & FLARE

Stvara figuru pješčanog sata: Jedna od najlaskavijih haljina ponovno drma modnom scenom

12.07.2024 u 06:18

  • +15

Fit & flare haljine

Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan Paciullo / Sipa Press / www.fashionpps.com / Avalon / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bionic
Reading

Nakon velikog povratka raskošnih suknji u duhu 50-ih, ove sezone na velika vrata vraćaju se haljine identičnog laskavog efekta

Takozvana kružna suknja poznata je kao amblem new looka. Početkom 50-ih godina kreirao ju je Christian Dior, a karakterizira je ideja 'žene cvijeća' s vrlo uskim strukom te širokom suknjom koja pada u obliku lopte.

Taj odjevni komad postao je zaštitnim znakom njegove modne kuće, baš kao i sestrinske haljine krojene siluete, kojima posljednjih tjedana nezaustavljivo raste broj obožavateljica.

Latino diva Jennifer Lopez posljednja je iz svijeta slavnih koja nije odoljela čarima fit & flare modela, odabravši košulja-haljinu verziju s potpisom Diora, u kakvoj je ovih dana viđena na ulicama Beverly Hillsa.

Neizmjerno elegantne i prilično svestrane, fit & flare haljine danas je moguće nabaviti u različitim verzijama, no svima njima zajednički je strukirani gornji dio s lepršavim donjim dijelom.

Krojene haljine kao modni trend aktualiziran je protekle godine i ne pokazuje znakove usporavanja, o čemu dovoljno svjedoči njihova bogata ponuda na policama trgovina.

Budući da je elegancija i dalje glavna tema na modnoj sceni, nikako nećete požaliti uvrstite li model fit & flare haljine u svoju kolekciju u ormaru. Osim toga, njihove verzije u neutralnim bojama nosive su od jutra do mraka, a bezvremenski izgled čini ih mudrom investicijom.