haljine na točkice

Svi ih žele: Chic 'staromodne' haljine nikad nisu bolje izgledale

03.08.2024 u 09:41

Bionic
Reading

Čak i oni koji izbjegavaju haljine na točkice u širokom luku, zbog straha da će im pridati koju godinu više, ove sezone teško će odoljeti najnovijim dizajnima

Bilo da je nosite danju ili noću, u gradu ili na plaži, haljinom na točkice ne možete pogriješiti. Teško je pronaći uzorak koji odiše s više chica i klasične elegancije pa nimalo ne čudi to što će i ovoga ljeta biti veliki hit među zaljubljenicama u modu.

Ove kultne haljine možete pronaći u bezbroj varijanti, a ako je suditi prema kolekcijama luksuznih modnih kuća za sezonu proljeće-ljeto 2024., čini se da su trenutno posebno poželjni modeli neutralnih boja i suvremenog reza.

Asimetričan kroj, visoki prorezi i volani na neočekivanim mjestima samo su dio detalja koje su za novu sezonu osmislili najutjecajniji dizajneri, a za sve željne eksperimentiranja tu je i poveći broj upečatljivih haljina s točkicama u efektnim bojama.

Minice na točkice

Vrlo kratke haljine na točkice neodoljiv su spoj zavodljivosti i elegancije te kao stvorene za opuštene ljetne večeri. Chic dizajn najnovije haljine Caroline Herrere u spoju sa širokom suknjom i minimalističkim naramenicama pogođen je look za svaku prigodu - od šetnje gradom do poslovnog sastanka.

Stajling koji plijeni poglede

Stajlinzi ulične mode u modnim prijestolnicama samo su potvrdili popularnost haljina na točkice te pokazali svu njihovu raznolikost. Posebnu pozornost privukla je jarkozelena haljina usklađena sa šeširom i torbicom istog dizajna.

Asimetričan rez

Ako ste među onima koji haljinu na točkice smatraju staromodnom te strahujete da bi vam mogla pridati pokoju godinu, igrajte na sigurno te birajte moderne modele asimetričnog kroja i romantičnih detalja, poput vezanja na mašnu oko struka i vrata.

Midi haljina na točkice - savršen kompromis

S druge strane, ako želite investirati u komad koji sigurno nikad neće izaći iz mode, najbolja kupovina je haljina na točkice midi dužine. Dolce&Gabbana donosi predivan model dubokog dekoltea i laskavog remena oko struka, kojim otklanja svaku sumnju u zastarjelost ovog chic dizajna.

Glamurozan maksi kroj

Za kraj, isti brend donosi raskošnu haljinu na crne točkice te visokog ovratnika i suženog struka, a ona je kao stvorena za svečane prigode i formalne sastanke. Za nešto opuštenija druženja Altuzarra predlaže glamurozan model maksi kroja i puf rukava u otmjenom spoju krem i smeđe boje.