KATIE SE NE DA

Svi se žele odijevati poput nje jer je super prirodna: 'Ne dopuštam da mi Hollywood 'diktira' što ću nositi'

15.08.2024 u 19:12

Bionic
Reading

Katie Holmes kaže da je izuzetno polaskana pažnjom koju dobiva zbog svog modnog stila, ali i da ne želi da joj Hollywood diktira način na koji živi ili se oblači

Katie Holmes ne odijeva se poput modnih ikona ni influencerica, a njezina odjeća na prvi dojam može djelovati neugledno i neuredno, no pokazalo se da je ona influencerica na svoj način. Ovoj 45-godišnjoj zvijezdi 'Dawson’s Creeka' dive se u cijelom svijetu zbog njezinih stilskih izbora, kao što je kombinacija viralnog bež braleta i kardigana u kakvom je fotografirana dok je 2019. pozivala taksi.

Holmes cijeni pohvale koje dobiva sa svih strana, ali je objasnila zašto ne dopušta Hollywoodu da diktira što će odjenuti.

'Moda je stvarno velika, a prije nije bila', rekla je u razgovoru za Town and Country. 'Kao glumica, nisi nužno bila stalno fotografirana na ulici. Sada je drugačije i laska mi, ali ne mijenja način na koji živim ili se oblačim. Odlučna sam u tome da imam život i ne dopuštam da ova industrija diktira odluke koje su jednostavne poput onoga što nosim ili komplicirane poput onoga što radim. Ne želiš se ničega bojati, zar ne?'

  • +10
Katie Holmes Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Kaže na nema urođeni osjećaj za stil

Holmes je ranije inzistirala da nema urođeni smisao za stil.

'Ne, nemam. Stvarno gledam druge ljude koji imaju urođeni osjećaj za stil. A ja kažem: 'Oh - to s tim! OK, to je cool.’ Uvijek sam u potrazi za inspiracijom. Volim kombinirati klasične komade. Jako volim vintage. Živeći u New Yorku moram imati stvari koje su praktične i udobne. Grad utječe na moj stil. Obično sam u balerinkama, tenisicama, širokim trapericama i T-shirtu. Volim to sastavljati na način da ne izgleda kao da si to ti sastavljao', rekla je za The Times u lipnju ove godine.

  • +4
Katie Holmes Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Tajna viralnog looka

Prije dvije godine objasnila je svoj izbor da nosi kombinaciju traperica i haljine inspirirane Y2K na crvenom tepihu za Jingle Ball u New Yorku rekavši da je haljina zapravo gornji dio korzeta koji je 'nabacila' uz opuštene svijetle isprane traperice i Maison Margiela tenisice.

Odluka iza viralnog izgleda zapravo je bila prilično jednostavna, rekla je Holmes u The Drew Barrymore Show: 'Znala sam da želim plesati tamo jer sam išla sa svojim nećacima. Pa sam navukla tenisice i mislio sam da izgledam cool'.

  • +6
Katie Holmes Izvor: Profimedia / Autor: Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Look s kardiganom i grudnjakom koji se pamti

No prava prekretnica u njezinu modnom utjecaju dogodila se 2019. godine, kada je na ulicama New Yorka fotografirana kako zaustavlja taksi u provokativnom dnevnom izdanju - raskopčanom kardiganu koji je otkrivao odgovarajući grudnjak od kašmira. Modnim znalcima nije dugo trebalo da detektiraju dizajn brenda Khaite, a on je tada svojim prepoznatljivim pletenim komadima postao jedan od najpoželjnijih.

Vogue je nazvao glumicu 'ultimativnom modnom it djevojkom te jeseni', a od tada i ostali urednici s velikom pažnjom prate njezine odjevne kombinacije. S vremenom su se svi uvjerili u jedno - sve što ona odjene rasproda se u rekordnom roku.

  • +4
Katie Holmes Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tipična Njujorčanka

Sama Katie kaže da je njezin stil, koji se sviđa širokoj publici, zapravo oblikovan njezinim nastojanjima da živi kao svakodnevna Njujorčanka koliko i njezinom karijerom.

'Mislim da život u New Yorku definitivno utječe na način na koji se odijevam. Inspiriraju me ljudi koje vidim na ulici i želim se uklopiti među njih, baš kao i među Njujorčanke, te biti cool i primjerena, ne nužno stršati, ali dobro izgledati', kaže i uz prepoznatljiv osmijeh dodaje: 'Ili jednostavno pokazati da imam određeni osjećaj za ono što se događa u svijetu.'

  • +2
Katie Holmes X A.P.C. Izvor: Profimedia / Autor: A.P.C. / Planet / Profimedia