Priprema kremaste juhe od graška ne može biti jednostavnija, a nagradit će vas sjajnim i bogatim okusom. Iskoristite sezona graška i uživajte u ukusnom i zdravom jelu koje može poslužiti kao sjajno predjelo ili međuobrok
Malo pripreme i truda, a sjajan rezultat, tako bi se mogao opisati recept za ovu ukusnu juhu koji je prava šteta ne isprobati. Za svega nekoliko minuta od vrlo jednostavnih sastojaka ispred sebe imat ćete zdravo, fino i sezonsko jelo. Odlično je i što u ovoj kremastoj juhi možete uživati tijekom cijele godine ako višak graška smrznete.
Potrebni sastojci:
- 400 g graška
- 1 glavica luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 100 ml vrhnja
- 2 trokuta topljenog sira
- Sol
- Papar
- Krutoni, po želji
Priprema:
Ogulite luk, nasjeckajte ga i 3 minute dinstajte na ulju.
Dodajte grašak, začinite, zatim pirjajte jedni minutu i nakon toga dodajte vrhnje i sir natrgan na komadiće.
Kuhajte 10 minuta na srednje jakoj vatri cijelo vrijeme miješajući, a po potrebi dolijevajte vodu.
Na kraju po želji dodajte krutone od kruha. Dobar tek!