Definicija prikrivenog luksuza

Tako jednostavna da je možda nećete ni primijetiti: Ovu torbicu se kupuje kao ulaznicu u profinjen modni svijet bogatih, a cijena joj samo raste

30.08.2022 u 22:10

Bionic
Reading

Na modnom polju vladaju dvije struje - logomanija i tihi luksuz. I dok će se neke zaljubljenice u modu rado prošetati s torbicama čiji će potpis prepoznati svatko tko imalo zna o modi, poput Balenciagine torbe Hourglass ili Jacquemusove torbice Le Grand Bambino, druge će radije posegnuti za modelima prikrivenog luksuza. A u toj kategoriji model Half Moon s potpisom The Rowa nema konkurencije

Po uzoru na elegantne siluete iz 90-ih, njezin ergonomski zaobljen dizajn diskretno pristaje ispod ramena i omogućuje ugodno nošenje. Varljivo prostrana, dovoljna je da u nju stanu mobitel i još pokoja sitnica. Unutrašnjost joj je obložena brušenom kožom, što daje kontrastni učinak vanjskom dijelu izrađenom od talijanske kože, na kojem je utisnut najsitniji logo brenda koji ste imali prilike vidjeti. Trepnite i propustit ćete – a upravo je u tome cijela poanta.

Mini model simbol je prikrivenog i bogatog stila koji su Mary-Kate i Ashley Olsen njegovale od osnivanja The Rowa 2006. Počevši od savršene majice kratkih rukava, dizajneri su izgradili nevjerojatno minimalističku garderobu, za koju je potrebno izdvojiti paprenu svotu. No činjenica da su kupci spremni rastati se od nekoliko tisuća dolara dokaz je kvalitete i ekskluzivnosti The Rowa.

The Row, Half Moon Izvor: Profimedia / Autor: Promo fotografije

Od kroja, koji čini okosnicu brenda, pa do materijala, ova torbica predstavlja svojevrsnu ulaznicu u tajni klub prikrivenog luksuza te je početna točka za nove obožavateljice brenda, poput Kendall Jenner i Hailey Bieber.

Klub vjernih obožavatelja brenda, koji uključuje Zoë Kravitz, Jennifer Lawrence i Rosie Huntington-Whiteley, sastoji se od kupaca koji su prvi put uronili u elegantan svijet The Rowa. Svaki član posjeduje kožne gležnjače s patentnim zatvaračem (neophodne za zimu u New Yorku) i torbicu, uglavnom modele N/S ili Half Moon. Dok stanovnici Manhattana koji uvijek nose sve stvari sa sobom preferiraju tote model N/S, manekenkama se sviđa retro izgled mikro torbe.

Mikro torbe postale su svojevrstan statusni simbol koji svima poručuje da ste dovoljno cool da izađete s torbicom veličine koverte u koju ste stavili najosnovnije stvari. Emily Ratajkowski, naprimjer, postala je prava majstorica u tome, a The Row je predvodnik u izradi jednostavnih komada koji šalju snažnu poruku. Ako je znate prepoznati.

O statusu Half Moona kao it torbe za one modno dobro upućene govori činjenica da ju stranice za dizajnerske komade prodaju po višoj cijeni od cijene novog modela koja iznosi 1080 funti. 'The Row je jedan od onih brendova koje vole kolekcionari', kaže Erica Wright, a pomaže kupcima da pronađu torbe Half Moon putem svoje aplikacije za pronalaženje modnih izvora, Sourcewhere. 'Ne samo da kupujete nešto dugotrajno, već također postajete dio zajednice koja ima kvalitetu znanja o tome. To je poput tajnog kluba, a nošenje jednog od njihovih komada daje vam insajderski pristup', dodaje.

I dok će pandani ovoj torbici postati relikti određenog razdoblja, ljepota Half Moona je u tome što je jednako mogla biti na sceni i 90-ih, a i dalje bi zadržala svoju vrijednost kao klasičan modni komad. 'Half Moon se vrlo lako uklapa u svaku garderobu. Izostanak logotipa, uzoraka i svijetlih boja čini ga ulaganjem bez rizika. Današnji kupci manje pridaju važnosti onome što je 'novo', a više tome koliko su određeni komadi bezvremenski i rijetki', dodaje Wright. Vjerojatnost da će vrijednost Half Moona rasti na platformama rabljene mode čini ovu torbu sigurnom okladom – možda čak u istoj kategoriji u kojoj je, naprimjer, Chanel 2.55. Samo nemojte očekivati da će Mary-Kate i Ashley Olsen pokazati uzbuđenje zbog toga.