Zebra torta izgledom podsjeća na kožu zebre, pa je upravo zbog svog efektnog izgleda savršen odabir za posebne prigode. Iznenadite nekog vama dragog ovim jednostavnim kolačem, idealnim za ove ljetne mjesece
Željni ste slatkog, a ne da vam se paliti pećnica u ovim ljetnim mjesecima? Zašto ne bi napravili jednostavnu, a tako efektnu zebra tortu? Za nju ne trebate paliti pećnicu, a gotova je u kratkom roku. Koliko je jednostavna za pripremu možete provjeriti i na Instagramu Karmele Vukov Colić, koja je s obožavateljima podijelila svoj recept.
Sastojci:
- 10-12 čokoladnih keksa
- 1/2 šalice kokosovog ulja ili rastopljenog maslaca
- 1 žlica mlijeka
- 30 g želatine u prahu
- 150 ml mlijeka
- 500 g kiselog vrhnja
- 300 ml kondenziranog mlijeka
- 250 ml slatko vrhnja
- žličica vanilije
- 2-3 žlice kakaa u prahu
Priprema:
Čokoladne kekse usitnite i pomiješajte s pola šalice kokosovog ulja i jednom žlicom mlijeka. Natisnite kalup i stavite u hladnjak. Želatinu u prahu prelijte sa mlijekom i ostavite da nabubri.
Pomiješajte 500 g kiselog vrhnja i 300 ml kondenziranog mlijeka. Posebno istucite šlag slatko vrhnje i umiješajte u smjesu od kiselog vrhnja i kondenziranog mlijeka. Želatinu kratko, 20 sekundi, zagrijte u mikrovalnoj pećnici da se otopi, a da ne zavrije. Umiksajte u kremu pa podijelite na dva dijela.
U jedan dodajte žličicu vanilije, a u drugi kakao prah. Koru od keksa prekrijte tankim slojem čokoladne kreme, potom u sredinu dodajte četiri žlice bijele kreme. Na nju, u sredinu, ponovno četiri žlice tamne kreme i nastavite tako dok ne potrošite svu kremu.
Na torti će se formirati koncentrični krugovi. Drvenim štapićem iscrtajte površinu, kao da crtate kriške torte. Stavite u hladnjak na četiri sata.