TIE-DYE

Trend koji je obilježio 70-e nikad nije bio popularniji i elegantniji

08.03.2019 u 16:03

Bionic
Reading

Ciklička narav modne industrije ove sezone iznjedrila je još jedan zaboravljeni trend koji će nesumnjivo obilježiti naredne mjesece

'Ružna' moda više nije samo prolazni trend o čemu dovoljno govori u prilog višesezonska popularnost obuće poput tenisica robusnog izgleda kojima će se u popularnosti uskoro pridružiti tie-dye odjevni komadi.

Ova prepoznatljiva tehnika bojanja odjeće koja je veliku popularnost stekla 70-ih godina smatra se velikim proljetnim trendom zahvaljujući renomiranim dizajnerskim imenima koja su mnoštvo tie-dye odjevnih komada uvrstili u svoje aktualne kolekcije.

Od klasične uniforme boema i hipija, tie-dye odjevni komadi prevalili su ogroman modni put postavši elegantan i osvježavajuć odabir kada se poželite posebno istaknuti.

Tie-dye tehnika bojanja tkanina danas krasi mnoštvo odjevnih komada, a poželite li ove sezone isprobati ovaj veliki povratnički trend imajte na umu činjenicu da je riječ o izražajnom uzorku koji će posebno zablistati u kombinaciji s klasičnim komadima u neutralnim bojama.

'Povijesno gledano tie-dye tehnika bojanja odjeće najčešće se povezuje s hipi generacijom, no ove proljetne sezone riječ je o vrlo modernim komadima sofisticirane kombinacije boje na kvalitetnijim tkaninama', mišljenja je direktorica poznate modne trgovine Net-a-Porter, Elizabeth von der Goltz.

  • +24
Tie dye trend Izvor: Promo fotografije / Autor: promo