MOĆNO I ODVAŽNO

U boji koju obožava i Kate Middleton: Sanja Musić Milanović ima odijelo o kojem maštamo

08.10.2024 u 17:20

Bionic
Reading

Na zagrebačkom PMF-u danas je održano drugo izdanje konferencije Žene koje mijenjaju znanost: odvažne znanstvenice u Kanadi i Hrvatskoj, na kojoj je prisustvovala i prva dama Sanja Musić Milanović

Prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović sudjelovala je na konferenciji Žene koje mijenjaju znanost: odvažne znanstvenice u Kanadi i Hrvatskoj, a koja se održala na zagrebačkom PMF-u. Njezin dolazak nije prošao 'ispod radara', budući da je dobro raspoložena prva dama odabrala odijelo koje je privuklo pozornost.

Dobro upoznata s modnim pravilima, Sanja Musić Milanović igrala je na sigurnu kartu i odjenula odijelo u kraljevski plavoj boji. No, kako ne bi bila 'dosadna' u svojoj modnoj igri, odlučila se na mali iskorak kada je o sakou riječ.

Smanjite stres na poslu u pet koraka Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević montaža

Uz hlače ravnih nogavica, koje su sezale malo iznad gležnja, Sanja Musić Milanović odabrala je zanimljiv sako iste boje koji je krojen u stilu fraka, što je bilo pravo osvježenje.

Sanja Musić Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Riječ je o sakou koji je s prednje strane kraći, te seže do struka, a poseban je i po kopčanju na dva gumba. Sa strane se spušta sve do ispod stražnjice te ima velike džepove. U plavoj boji bile su i klasične salonke s potpeticama, dok je od modnih detalja tu bila pismo-torbica te elegantni broš u obliku grančice s biserima.

Inače, ova nijansa plave boje omiljena je kod mnogih poznatih ljubiteljica mode, a osobito kod članica kraljevskih obitelji, zbog čega joj i tepaju 'kraljevski plava'. Tu boju rado nosi Kate Middleton, kraljica Letizia, ali i monegaška princeza Charlene.