Dobra hrana više nije dovoljna – nova televizijska emisija otkriva što su ugostitelji sve spremni učiniti da bi se izborili za posjetitelje. I nema te bizarnosti koje se neki restoran već nije dosjetio
Davno su prošla vremena u kojima je za restorane bilo najvažnije kakvu hranu služe. Danas se u borbi za goste dovijaju svakojakim čudima i atrakcijama, spektaklima za oči i uši, samo da bi popunili stolove.
Upravo o tome govori nova britanska emisija 'Najčudniji svjetski restorani' koja samo što nije krenula. Voditelj emisije Bob Bulmer iz epizode u epizodu predstavlja najekscentričnije restorane koji nude specijalne jelovnike.
Što je sve izdvojio Bulmer? Azijski fusion restoran u kojem hranu poslužuju nindže, kari u zahodskoj školjci u Taipeiju, večere u potpunom mraku na Manhattanu i piće koje poslužuju tajvanski majmuni. Tu je i restoran za pse, prenosi Daily Mail.
Kao nadomjestak za Michelinove zvjezdice koje nisu osvojili, još više se trude oko atmosfere, neobičnih ukrasa i neočekivane ponude jela.
A kada su pred njega iznijeli toplo jelo servirano u minijaturnoj zahodskoj školjci, Bulmer je komentirao: 'Sve što vam je srcu priraslo sada je u toaletu na stolu, pred vama. Ovo je preludo. Sjedim na zahodskoj dasci i spremam se jesti, a preko puta su mi pisoari. To je doista posebno.'