Nezaboravno iskustvo

Tradicionalna malostonska delicija dobiva modernog partnera

19.03.2025 u 16:18

Bionic
Reading

Malostonske kamenice svoj vrhunac dostižu u ožujku, a ove sezone dolazi i novo iznenađenje – koktel koji će ih podići na novu razinu. Don Paloma Adriatica donosi svježinu grejpa, aromatičnu lavandu i stonsku sol, stvarajući savršenu ravnotežu okusa

Od davnina malostonska kamenica budi zanimanje gastro znalaca iz cijelog svijeta. Od cara Franje Josipa pa do danas, Ostrea edulis ostaje izbor koji se ne odbija. Njezina autentičnost, profinjeni okus i nutritivne vrijednosti čine je pravom kraljicom mora. No, kako i dolikuje kraljevima i kraljicama, dostupna je samo u ograničenim količinama, što joj daje dodatnu ekskluzivnost i posebnost.

Ožujak je mjesec u kojem ova delikatesa doseže svoj vrhunac. Tada je najpunija, najsočnija i najukusnija, a upravo ovih dana, restorani Bota Šare kamenicu predstavljaju u posebnom društvu. Don Paloma Adriatica, jedinstveni signature koktel, dolazi kao savršen partner ovom morskom dragulju. Spoj lavande, grejpa i neizostavne stonske soli pruža do sada neistražen sklad okusa, naglašavajući prirodnu slanost kamenica i dodajući im slojeve profinjenosti. Ovaj koktel odražava duh Mediterana – lagan, svjež i sofisticiran, stvoren za uživanje u posebnim trenucima.

Savršen balans okusa i elegancije dolazi iz filozofije Don Julio brenda, jednog od najprestižnijih svjetskih imena kada je riječ o vrhunskoj kvaliteti i tradiciji. Posvećenost izvrsnosti vidljiva je u svakom detalju – od ručno biranih sastojaka do precizne metode izrade koja omogućuje vrhunsku čistoću i profinjenost okusa. Inspiriran tom tradicijom, Don Paloma Adriatica nije samo koktel, već simbol profinjenog uživanja i umijeća kombiniranja najboljih sastojaka.

Kamenica je od davnina smatrana jednom od najcjenjenijih delicija, ali njezin put od mora do stola nije nimalo lagan. Potrebne su joj čak tri godine da naraste i dostigne savršen omjer teksture i okusa. Kao živi organizmi, prilikom konzumacije stvaraju posebnu mikro klimu u želucu, a iako na prvi pogled izgledaju skromno, njihov nutritivni sastav svrstava ih među najvrjednije prirodne izvore vitamina i minerala. Redovita konzumacija kamenica doprinosi unosu omega-3 masnih kiselina, vitamina A, B1, B2, B3, C i D te esencijalnih aminokiselina, dok šest kamenica osigurava čak 32 mg cinka, što je gotovo 300 % dnevne potrebe čovjeka.

U restoranima Bota Šare, s dugogodišnjom tradicijom i strašću prema vrhunskoj gastronomiji, kamenice se ovih dana poslužuju u najrazličitijim varijantama. Svježe, izvađene iz mora netom prije posluživanja, pružaju neponovljiv osjećaj čistoće okusa. U čarobnoj juhi postaju melem za nepce, na gradelama poprimaju savršenu aromu dima i mora, dok u tempuri dobivaju hrskavu teksturu koja se topi u ustima.

Uz novi koktel Don Paloma Adriatica, osmišljen u suradnji s brendom Don Julio, ovo gastronomsko iskustvo postaje prava oda uživanju. Don Julio poznat je po svojoj dugogodišnjoj tradiciji u stvaranju vrhunskih proizvoda, a svaka kap ovog koktela nosi u sebi priču o strasti, umijeću i predanosti kvaliteti. Spoj morske delicije i vrhunskih sastojaka otvara novo poglavlje u istraživanju okusa, potvrđujući još jednom da su najbolji trenuci oni u kojima uživamo svim osjetilima.