Čini vam se da šampinjone pripremate uvijek na isti način i više nemate ideju što biste napravili s njima? Imamo rješenje, a inspiraciju za odličan prilog s gljivama pronašli smo na stranicama Zara Home trgovine, koja ima i kutak s receptima, gdje su nas privukli ovi zlatni kroketi s gljivama
Potrebni sastojci
- 1 luk
- 100 g šampinjona
- 50 g maslaca
- 90 g brašna
- 250 ml mlijeka
- 250 ml pilećeg temeljca
- 2 jaja
- 300 g krušnih mrvica
- 200 g naribanog sira
- Ulje za prženje
- Sol, papar
Priprema
Sitno nasjeckajte luk i gljive. Na tavi otopite maslac i dodajte luk te ga sotirajte oko 4-5 minuta i zatim dodajte gljive. Zajedno sotirajte još pet minuta i dodajte brašno te miješajte dok ne dobije zlatnu boju.
Maknite tavu s vatre i polako dodavajte mlijeko, neprestano miješajući. Kad smjesa dobije jednoličan izgled, dodajte joj pileći temeljac, dobro izmiješajte i vratite na vatru da zgusne. Dodajte naribani sir, posolite i poparite.
Ostavite smjesu da se ohladi. Od ohlađene smjese oblikujte krokete rukama.
Svaki komad nakon što ste ga oblikovali uvaljate u brašno, jaja pa mrvice. Kad ste ih sve panirali stavite ih u hladnjak na pola sata.
Nakon toga iz pržite u dubokom ulju (oko 3 minute) dok ne dobiju zlatnu boju i poslužite toplu.
JEDNOSTAVAN RECEPT
Obožavate njoke? Evo kako ih napraviti, korak po korak
ZA SVAKOGa PO NEŠTO