JESENSKA POSLASTICA

Donosimo recept za najmirisniji cheesecake koji ste ikad probali, a bonus je što se ne peče

06.11.2021 u 13:13

Bionic
Reading

Bundeve su iz sezonu u sezonu sve popularnije, a njihova primjena u kulinarstvu je zaista široka, možete od njih raditi juhe, njoke, variva, priloge, ali i kolače. Ne čudi stoga što je cheesecake torta od bundeve trenutačno jedan od popularnijih recepata na Instagramu i Tik Toku

Zašto ne biste ovoga vikenda isprobali nešto novo, poput mirisnog cheesecakea od bundeve oko kojeg zaista nećete imati puno posla jer se ova poslastica - ne peče.

Potrebni sastojci:

Za podlogu:

  • 200 g keksa digestive
  • 50 g maslaca

Za kremu:

  • 300 g pirea od bundeve
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 300 g krem sira
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 g šećera u prahu

Priprema

U kalup za tortu stavite papir za pečenje. Za podlogu otopite maslac i sameljite kekse te sve dobro izmiješajte te stavite na dno kalupa i ravnomjerno rasporedite. Kalup stavite u hladnjak na pola sata dok pripremate smjesu za kremu.

Izmiješajte vrhnje za šlag dok ne dobije mekane vrhove.

U veću zdjelu dodajte krem sir i šećer u prahu te izmiješajte dok niste dobili jednoličnu, glatku smjesu. Dodajte pire od bundeve, cimet i muškatni oraščić te još jednom izmiješajte.

U smjesu pirea i sira dodajte vrhnje za šlag i sve zajedno izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Prebacite smjesu u kalup, zagladite  i stavite u hladnjak da se ohladi i stisne.

TPORTALOVA SLATKA KUHARICA

Recepti za slasne torte i kolače koji će razveseliti ukućane i goste

Pogledaj galeriju