PO RECEPTU KARMELE VUKOV COLIĆ

Zaželjeli ste se novih okusa? Isprobajte osvježavajući kolač u neobičnoj kombinaciji naranče i bundeve

01.11.2021 u 22:21

Bionic
Reading

Za ove hladne, jesenske dane, kada u unutrašnjosti naše zemlje magla postane redoviti stanovnik, idealan je ovaj kolač koji će svojim mirisom, ali i okusom, oduševiti i one najzahtjevnije. Kako pripremiti kolač od bundeve i naranče dobro zna i poznata televizijska voditeljica Karmela Vukov Colić

Sastojci:

  • 200 g pečene i pasirane tikve (turkinje, račanke)
  • 4 jaja
  • 1 dl mlijeka
  • 2 vanilin šećera
  • 7 žl smeđeg šećera
  • 70 g otopljenog maslaca
  • sok i korica neprskane naranče
  • 6 žl pirovog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 120 g mljevenih oraha
  • cimet, muškatni oraščić
  • 100 g bijele čokolade – po želji

Priprema:

Žumanjke tucite sa šećerom, vanilin šećerom, maslacem, mlijekom, tikvom, narančinim sokom i koricom. Potom dodajte i brašno, prašak za pecivo, orahe, cimet i muškatni oraščić.

Kolač od bundeve i naranče Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Posebno istucite bjelanjke u čvrsti snijeg i umiješajte ih u smjesu žumanjaka. Kolač pecite tridesetak minuta u dobro namašćenom i pobrašnjenom kalupu, na 180 °C, dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Ostavite malo da se ohladi u kalupu pa izokrenite kolač na tanjur.

Ohlađen kolač ukrasite rastopljenom bijelom čokoladom i ribanom narančinom koricom.