Burger ne mora nužno biti nezdrava opcija, posebice ako se radi o onom pripremljenom kod kuće. Ovoga puta svinjetinu zamijenite puretinom te dodajte žlicu ricotta sira i – uživajte u okusu
Malo purećeg mljevenog mesa, luk, mrkva, ricotta i začini čine osnovu ovog jako ukusnog i sočnog burgera. Luk i mrkvu kratko prepržite, a zatim sve sastojke pomiješajte. Jako brzo gotov, a prije svega ukusan ovaj recept sigurno će obogatiti vaš tjedni meni.
Potrebni sastojci:
- 250 g purećeg mljevenog mesa
- 1 jaje
- Pola crvenog luka
- Pola mrkve
- 1 velika žlica ricotte
- Prstohvat soli
- Prstohvat slatke paprike
- Prstohvat crvene paprike
- Prstohvat crnog papra
Priprema:
Mrkvu i luk nasjeckajte na jako sitno.
Pirjajte luk na laganoj vatri 10 minuta, a zatim dodajte mrkvu i pirjajte još nekoliko minuta.
U velikoj zdjeli pomiješajte dinstani luk i mrkvu s jajetom, mljevenim mesom, ricottom i začinima. Miješajte sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Napravite burgere, rukama ili uz pomoć kalupa te ih na laganoj vatri pecite dok ne budu potpuno pečeni.
Odlično će se slagati sa žlicom dijon senfa i malo nasjeckanih listova zelene salate, a možete ga servirati u pecivu u obliku hamburgera.
IZBJEGNITE LIJEKOVE