Rižoto je uvijek dobra ideja, pogotovo ako recept uključuje sjajne i fine sastojke poput cherry rajčica i gljiva. Ovaj ukusni rižoto poslužite kao predjelo ili ga pripremite kao brzi i ukusni ručak
Riža je odlična namirnica jer, osim što se brzo priprema, predstavlja odličnu podlogu za najrazličitije kombinacije. Ovoga puta s rižom miješamo prethodno dinstane cherry rajčice i gljive te sve zajedno kuhamo u mesnom temeljcu kako bi rižoto bio punijeg okusa. Odberite gljive koja vam se najviše sviđaju ili one koje pronađete u trgovini, a prije serviranja dodajte listiće kadulje.
Potrebni sastojci:
- 400 g riže okruglog zrna
- 1 litra mesnog temeljca
- 300 g gljiva
- 300 g cherry rajčica
- Maslinovo ulje
- Sol
- Bijeli papar
- Kadulja
Priprema:
Na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici zagrijete temeljac.
Cherry rajčice operite, osušite i prepolovite.
Gljive dobro očistite i narežite na komadiće.
U lonac ulijte malo ulja, a zatim dinstajte gljive i rajčice.
Začinite, dodajte rižu i kuhajte par minuta.
Dolijte polovicu temeljca i kada vidite da se sva tekućina upila, dodajte ostatak temeljca te ostavite da se kuha 18 do 20 minuta.
Probajte rižu i ako je dobro kuhana, ugasite vatru i ostavite poklopljeno da odstoji dvije do tri minute.
Poslužite rižu s nekoliko listova svježe kadulje.
Korisne i štetne namirnice