Palačinke su uvijek dobra ideja, a ovoga puta uobičajeni, već dobro poznat recept obogatit ćemo svježim sirom, medom i voćem – recept u kojem će uživati baš svi
Bilo za doručak, večeru ili kao desert, s palačinkama je teško pogriješiti. Lako se pripremaju, vole ih baš svi, a uz njih možete poslužiti omiljene namaze, od džema, čokoladnog namaza do voća. Ovoga puta tradicionalni recept zamijenite ovim varijantom sa svježim sirom i uživajte u poslastici za prste polizati.
Potrebni sastojci:
- 170 g svježeg sira
- 3 jaja
- 60 g brašna
- 60 ml mlijeka
- Prstohvat šećera
- Prstohvat soli
- Maslac
- Med
- Bobičasto voće, po želji
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka
Mikserom lagano umutite žumanjke, dodajte svježi sir te sve zajedno izmiksajte.
Dodajte mlijeko i prstohvat šećera i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.
Dodajte prosijano brašno i dobro promiješajte.
U bjelanjke dodajte prstohvat soli te ih istucite u čvrsti snijeg. Zatim ih ručno umiješajte u smjesu sa žumanjcima.
Tavicu za pečenje namastite maslacem, a smjesu grabite žlicom te pecite s jedne i druge strane.
Pečene palačinke poslužite s medom i bobičastim voćem.