BOHO CHIC dominacija

Velik povratak legendarnog modela: Čizme s ovim detaljem ponovno ćemo posvuda viđati

22.09.2024 u 14:25

Bionic
Reading

Od trendovske boho chic estetike nećemo se oprostiti dolaskom hladnijih mjeseci

Ciklička narav modne industrije do sada je nebrojeno puta rezultirala povratkom zaboravljenih trendova, a ni sezona jesen/zima pred nama neće postati iznimkom u tome.

Iako joj tradicionalno raste popularnost dolaskom ljetnih mjeseci, ove sezone boho chic estetika dobila je još veće značenje te će nastaviti s rastom i u jesenskim mjesecima, ako je suditi po nadolazećim kolekcijama vodećih brendova na modnoj sceni.

Čizme s resicama Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Navedeno je najvidljivije na čizmama ukrašenim resicama. Ovaj kultni model ranih nultih godina i desetljeća poslije vraća se na velika vrata i donosi dašak nostalgije u jesensku garderobu.

Njegov povratak na reviji u Kopenhagenu početkom godine najavio je brend Saks Potts, a nekoliko tjedana kasnije potvrdila ga je francuska dizajnerica Isabel Marant.

Čizme s resama - neizostavan model u ormaru modnih ikona

Čizme s dodatkom resica u boho chic maniri ne izazivaju pomutnju samo na modnim pistama. Njihove verzije unazad nekoliko godina uvjerljivo su dominirale dnevnim izdanjima britanske ikone stila Kate Moss.

Njemački supermodel iz 90-ih, legendarna Claudia Schiffer, također se pokazala velikom ljubiteljicom čizama s detaljem resica, a da će ovogodišnje sezone jesen/zima ponovno postati poželjne, o tome dovoljno svjedoči njihova bogata ponuda na policama trgovina.