ZA CHIC KOMBINACIJE

Vječni komad: Ova crna haljina košta manje od 30 eura, a tako je laskava

12.09.2024 u 13:33

Bionic
Reading

Baš poput onih savršenih traperica koje su uvijek sigurna karta, bijele košulje ili udobnog džempera, zaljubljenice u modu slažu se da je crna haljina midi duljine nešto što nas nikad neće razočarati

Žurite se na posao i nemate vremena ni volje baviti se osmišljavanjem stajlinga? Dobra opcija je bezvremenska crna haljina midi ili maxi duljine jer se lako kombinira, a iznimno je laskava i sve to za manje od 30 eura!

Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia / Promo

Upravo takvu pronašli smo u jesenskoj ponudi omiljenog Manga, španjolskog brenda koji nas uvijek oduševljava svojim praktičnim i trendi komadima zbog kojih nećemo bankrotirati.

Crna haljina izrađena od udobne mješavine pamuka i elastina, koju ćete sigurno nositi od jutra do mraka na bezbroj načina, uvijek je sjajna investicija, a za ovu iz Manga trebat ćete iskeširati samo 25,99 eura.

BRADOVA LJUBAV

I Ines de Ramon osvojile su hit tenisice koje već dugo ne silaze s trona popularnosti

Pogledaj galeriju

Crna haljina kao modni klasik

Donji dio haljine je A-kroja, stvarajući siluetu pješčanog sata, a ima kratke rukave i okrugli ovratnik. U prvim hladnijim danima nećete pogriješiti ako je kombinirate s balonerom, jaknom od denima ili kože te udobnim bajkerskim čizmama ili popularnim 'martama', a ništa manje chic neće izgledati ni u kombinaciji s balerinkama ili tenisicama. Osim u crnoj, dolazi u military nijansi maslinastozelene.

Inače, modni znalci oduvijek su jednoglasni kad se radi o malim crnim haljinama i svim njihovim inačicama. Radi se o kultnom komadu koji datira iz 1920-ih, kada je Coco Chanel predstavila svoju verziju male crne haljine (LBD - little black dress), što je predstavljalo ogromnu revoluciju u ženskoj modi.

  • +14
Jesenske haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

S vremenom je samo rasla njezina popularnost zahvaljujući modnim ikonama iz svijeta mode i filma. Audrey Hepburn je u filmu 'Doručak kod Tiffanyja' (1961.) popularizirala dizajn Givenchyja, Rachel Green je u 'Prijateljima' (1994.) učinila to kombinirajući je s visokim čizmama, a u novije vrijeme Kate Moss i Victoria Beckham cijene praktičnost takvih kreacija.

Nadalje, svestranost male crne haljine učinila ju je ključnim komadom koji se može nositi ležerno ili sofisticirano, ovisno o dodacima i obući. Bilo s čizmama, loafericama ili omiljenim tenisicama, ove jeseni/zime nećete se moći odvojiti od ove cool Mangove haljine koja također maksimalno ističe siluetu.

Njezin minimalistički dizajn i relevantnost bez obzira na trendove također daje vrlo uglađen i profinjen look bez potrebe za pretjeranim ukrasima. Treba spomenuti još jedno: crna boja daje iluziju vitkije figure, što ovaj tip haljine čini laskavim za sve tipove tijela te ulijeva samopouzdanje u ključnim trenucima.